r
Nosalty Logó

Nutellás-narancsos sütemény amaretto-val bolondítva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
makilekvar
Nutellás-narancsos sütemény amaretto-val bolondítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 2885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tojásokat a cukorral, a margarinnal és a lereszelt narancshéjjal, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a narancslevet, az amaretto-t és a csokidarabkákat.
  2. Az elkészült tésztát vajazott-lisztezett őzgerincformába tesszük.
  3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük (tűpróba!).
  4. A még meleg, de már nem forró süteményt kivesszük a formából, hosszában kettévágjuk, és megkenjük a belsejét nutellával (így könnyebben kenhető, mert a nutella megolvad, és jobban összeragasztja a két részre vágott süteményt). Ezután újra összetapasztjuk, és visszatesszük a formába, letakarjuk alufóliával, és betesszük a hűtőbe.
  5. Kb. 1 óra múlva kivesszük (a hűtőből és a formából is :)), majd kis (1-2 ek), bögrében rövid ideig melegített nutellával lelocsoljuk a tetejét. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3684
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Ajánló

Langyos kakaóval, hideg tejjel csodálatos uzsonna vagy reggeli!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
makilekvar 3 recept

Az oldalon nézelődve találtam rá a recept gyermekbarát (alkoholmentes) alapjára (Kakaós-csokikrémes őzgerinc), és arra gondoltam, hogy ez lesz az a süti, amit végre feldobhatok az eddig csak tiramisuhoz használt Amaretto-val (már elég régóta kacsintgatott rám a hűtőből). Mivel alapvetően nem vagyok édesszájú, a csokimáz helyett is csak egy pici nutellával "simogattam" meg a tetejét. Isteni lett!  Az indulópontként felhasznált receptért pedig köszönet mamóóó-nak! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...