Nutellás-narancsos sütemény amaretto-val bolondítva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
makilekvar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2885
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
722
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 125.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3007.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.3 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 373.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1005 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 923 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 377 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
2885
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a tojásokat a cukorral, a margarinnal és a lereszelt narancshéjjal, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a narancslevet, az amaretto-t és a csokidarabkákat.
- Az elkészült tésztát vajazott-lisztezett őzgerincformába tesszük.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük (tűpróba!).
- A még meleg, de már nem forró süteményt kivesszük a formából, hosszában kettévágjuk, és megkenjük a belsejét nutellával (így könnyebben kenhető, mert a nutella megolvad, és jobban összeragasztja a két részre vágott süteményt). Ezután újra összetapasztjuk, és visszatesszük a formába, letakarjuk alufóliával, és betesszük a hűtőbe.
- Kb. 1 óra múlva kivesszük (a hűtőből és a formából is :)), majd kis (1-2 ek), bögrében rövid ideig melegített nutellával lelocsoljuk a tetejét. Szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3684
- Feltöltés dátuma: 2014. január 23.
Ajánló
Langyos kakaóval, hideg tejjel csodálatos uzsonna vagy reggeli!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
makilekvar
3 recept
Az oldalon nézelődve találtam rá a recept gyermekbarát (alkoholmentes) alapjára (Kakaós-csokikrémes őzgerinc), és arra gondoltam, hogy ez lesz az a süti, amit végre feldobhatok az eddig csak tiramisuhoz használt Amaretto-val (már elég régóta kacsintgatott rám a hűtőből). Mivel alapvetően nem vagyok édesszájú, a csokimáz helyett is csak egy pici nutellával "simogattam" meg a tetejét. Isteni lett! Az indulópontként felhasznált receptért pedig köszönet mamóóó-nak! :)