r
Nosalty Logó

Nutella szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Nutella szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    507.1 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2447 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 7217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük.
  2. Következik a liszttel elkevert sütőpor és a kakaópor.
  3. Végül a tojások felvert habját is hozzáadagoljuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  5. A tejszínt a Nutellával és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 48778
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki olvasta a Vanella szeletem receptjét, az tudhatja, hogy ott utaltam egy másik receptre, amelynek a tésztája jobban megtetszett. Nos, ez az a süti. A receptet a kolléganőmtől kaptam aki a szülinapján ezzel kedveskedett nekünk. Meg kell mondanom, nagyon finom ám rettentően tömény sütemény. Sokat még a kedves férjem sem tud egyszerre megenni belőle, ami nála meglepő. Nem baj, legalább marad egy kevés másnapra is:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...