r
Nosalty Logó

Nürnbergi diós-fűszeres lepénykék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Nürnbergi diós-fűszeres lepénykék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    301.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4626.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.8 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 6266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ostyalapokat kb. 6 x 6 cm-es egységekre, a cukrozott narancs-, és citromhéjat jó apróra vágjuk.
  2. A nyolc tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, az apróra vágott cukrozott narancs-, és citromhéjat, a fűszereket.
  4. Legvégül a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét.
  5. Ezt az egyveleget az ostyalapokra kenjük olyan fél centi vastagon, úgy, hogy ne terüljön egészen az ostyalapok széléig.
  6. Sütőlapra helyezzük, és mérsékelt lángon (160 fok) lassan megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19170
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 13.

Ajánló

Télesti ropogtató a jó könyv mellé. Gyerekeknek tévézéshez is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nürnbergi diós-fűszeres lepénykék
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyanyám téli remekeinek egyike, a mézes puszedli és az Estike mellett. Hosszan elálló, isteni finom süti!  Feltéve persze, hogy a gyerekek nem falják fel azonnal! Ez azonban sajnos kivédhetetlen, annyira isteni a dolog! Az ostyalapokat nem sikerült szabályos négyzetekre vagdosnom, mert össze-vissza törtek a kicsomagolás alkalmából. Nem kell ettől elkeseredni azonban, mert bármilyen szabálytalan ostyaformára kenve igen fincsi lesz az eredmény! Ha nagyon elegánsra akarjuk készíteni, akkor szabályos négyszögeket vágunk az ostyából, és nagy műgonddal teregetjük szét a diós masszát a lapokon. Nem éri meg - szerintem - az extra bibelődést, mert aki megkóstolja, úgysem tudja abbahagyni a fogyasztást! Próbáltam már csokimázzal díszíteni, az sem éri meg a fáradságot, így a legjobb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...