r
Nosalty Logó

Női szeszély Horváth Ilona szerint

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Női szeszély Horváth Ilona szerint
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 3982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 3982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Vegyünk egy tiszta tálat és egy fakanalat, de aki szeretné robotgéppel is elkészítheti. A vajat a 4dkg cukorralhabosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Én néha felolvasztom a vajat, akkor könnyebben kezelhető lesz.
  2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzáadjuk.
  3. Jöhet a liszt, egy csipet só, és szükség szerint még annyi langyos tej, hogy könnyű, puha szinte folyós legyen a tészta.
  4. Kivajazott vagy sütőpapíros tepsibe kiöntjük, egyengetjük, és 30 percig langyos helyen kelesztjük.
  5. Világos rózsaszínűre sütjük.
  6. Közben elkezdhetjük felverni a habot: 4-6 vagy amennyi fehérje van otthon, és 20-25 dkg cukor. Mindenkinek más a módszere, hogy mikor teszi bele a cukrot, én közben szépen, és semmi problémát nem okozott. Ne klasszikushabot várjunk, hanem inkább a habcsókhoz hasonlót, teljesen kemény sose lesz.
  7. Ha kész a tészta, kivesszük, megkenjük a lekvárral. Igény szerint: barackossal vagy más gyümölcsössel.
  8. Ráegyengetjük a habot. Én még egy kiskanál kakaót egy csepp vízzel elkevertem, hogy folyós legyen, és jobbról balra végigcsurgattam, majd egy késsel hosszanti irányba húztam egy-egy csíkot benne.
  9. Ezután vissza a sütőbe a legkisebb fokozaton sütjük, amíg a hab szép barnás színt felvesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 39476
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám sokszor csinált gyermekkoromban baracklekvárral. Egy idős nénitől kapta ő a receptet, innen a kakaós csíkozás a tetején.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...