Női szeszély Horváth Ilona szerint
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2 kcal
-
17g tej9 kcal
-
46 kcal
A habhoz
-
42g cukor161 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
1 kcal
Összesen
663
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A habhoz
-
250g cukor968 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
5 kcal
Összesen
3982
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
12.6g vaj90 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
8.4g sárgabaracklekvár23 kcal
A habhoz
-
21g cukor81 kcal
-
13.4g tojásfehérje7 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
334
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
663
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1823.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 598.8 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 731 mg
-
Retinol - A vitamin: 1303 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 930 micro
Összesen
3982
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg vaj
-
4 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
30 dkg finomliszt
-
1 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A habhoz
-
25 dkg cukor
-
4 db tojásfehérje
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Vegyünk egy tiszta tálat és egy fakanalat, de aki szeretné robotgéppel is elkészítheti. A vajat a 4dkg cukorralhabosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Én néha felolvasztom a vajat, akkor könnyebben kezelhető lesz.
- Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzáadjuk.
- Jöhet a liszt, egy csipet só, és szükség szerint még annyi langyos tej, hogy könnyű, puha szinte folyós legyen a tészta.
- Kivajazott vagy sütőpapíros tepsibe kiöntjük, egyengetjük, és 30 percig langyos helyen kelesztjük.
- Világos rózsaszínűre sütjük.
- Közben elkezdhetjük felverni a habot: 4-6 vagy amennyi fehérje van otthon, és 20-25 dkg cukor. Mindenkinek más a módszere, hogy mikor teszi bele a cukrot, én közben szépen, és semmi problémát nem okozott. Ne klasszikushabot várjunk, hanem inkább a habcsókhoz hasonlót, teljesen kemény sose lesz.
- Ha kész a tészta, kivesszük, megkenjük a lekvárral. Igény szerint: barackossal vagy más gyümölcsössel.
- Ráegyengetjük a habot. Én még egy kiskanál kakaót egy csepp vízzel elkevertem, hogy folyós legyen, és jobbról balra végigcsurgattam, majd egy késsel hosszanti irányba húztam egy-egy csíkot benne.
- Ezután vissza a sütőbe a legkisebb fokozaton sütjük, amíg a hab szép barnás színt felvesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 39622
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Édesanyám sokszor csinált gyermekkoromban baracklekvárral. Egy idős nénitől kapta ő a receptet, innen a kakaós csíkozás a tetején.