Nizzai saláta ahogy Piros készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Piros
adag
Főzés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g jégsaláta13 kcal
-
75g tonhalkonzerv149 kcal
-
23g fekete olajbogyó26 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
20g toast kenyér55 kcal
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g jégsaláta27 kcal
-
150g tonhalkonzerv297 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
40g toast kenyér110 kcal
Összesen
1189
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
21.7g jégsaláta3 kcal
-
16.3g tonhalkonzerv32 kcal
-
4.9g fekete olajbogyó6 kcal
-
13g főtt tojás20 kcal
-
21.7g paradicsom4 kcal
-
10.8g rukkola3 kcal
-
5.2g olívaolaj46 kcal
-
1.6g balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
4.3g toast kenyér12 kcal
Összesen
129
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1474.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 351.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 1496 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2499 micro
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2949 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 867 mg
-
Nátrium 1353 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 703.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 508 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 2993 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4998 micro
Összesen
1189
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 558 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db jégsaláta
-
15 dkg tonhalkonzerv
-
15 db fekete olajbogyó
-
2 db főtt tojás
-
2 közepes db paradicsom
-
10 dkg rukkola
-
6 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál cukor
-
2 szelet toast kenyér
Elkészítés
- Én egy nagy méretű mélytányérban szoktam elkészíteni, mert úgy még látványosabb. Először kisebb darabokra vágjuk a jégsalátát, és a változatosság kedvéért teszünk hozzá egy kis rukkolát is: ezeket elosztjuk a tányérokban.
- Mindkét tányérba teszünk 1-1 db feldarabolt paradicsomot, 6-8 szem fekete olajbogyót és egy darabolt tonhalkonzerv felét (előtte leöntöm a levét).
- Elkészítjük az öntetet: összekeverünk egy teáskanálnyi mustárt (lehetőleg dijonit) egy teáskanálnyi cukorral vagy mézzel, majd hozzáadunk kb. 6 ek. olívaolajat és 3 ek. balzsamecetet (esetleg borecet vagy tárkonyecet), kevés citromlevet, ezt megsózzuk és borsozzuk. Az öntet nagy részét ráöntjük a salátára és összekeverjük.
- Rászórjuk a kenyérkockákat, 1-1 feldarabolt főtt tojást helyezünk el a tetején, kicsit megsózzuk, és a maradék öntetből csepegtetünk rá. (Darálni szoktam a tetejére egy kis borsot is a látvány kedvéért.)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6362
- Feltöltés dátuma: 2013. december 28.
Ajánló
Nincs két egyforma nizzai saláta recept, de a mainstream szerint nem illik bele a főtt krumpli, a kukorica, a majonéz (ezek az összetevők szerintem is megölik a saláta frissességét és azt az érzést, hogy ehetném akár a francia riviérán is). Gazdagíthatjuk viszont kapribogyóval, lilahagymával, retekkel, piros vagy zöldpaprikával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Piros
6 recept
Ez az a saláta, amiből szerintem könnyebb otthon finomat készíteni, mint étteremben jót találni. A látszólag sok összetevő ellenére ráadásul rendkívül gyors és egyszerű, hiszen a hozzávalók többsége általában alap élelmiszer, ami úgyis van otthon.