Néró ahogy Baklavaria készíti
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g disznózsír14 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
12 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A fehér kekszhez
-
3g finomliszt11 kcal
A kakaós kekszhez
-
5 kcal
Az összeállításhoz
-
28 kcal
A díszítéshez
-
10g étcsokoládé55 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A fehér kekszhez
-
30g finomliszt109 kcal
A kakaós kekszhez
-
46 kcal
Az összeállításhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25.5g finomliszt93 kcal
-
20.4g vaj146 kcal
-
1.5g disznózsír14 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
10.2g porcukor39 kcal
-
3.1g vaníliás cukor12 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
A fehér kekszhez
-
3.1g finomliszt11 kcal
A kakaós kekszhez
-
5 kcal
Az összeállításhoz
-
10.2g sárgabaracklekvár28 kcal
A díszítéshez
-
10.2g étcsokoládé56 kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1029 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.7 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 186.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1601 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 1571 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 796 micro
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ek disznózsír
-
1 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj (kedvenc hozzávalóm, ha nagyon nem üt el a sütitől, mindenbe képes vagyok tenni)
A fehér kekszhez
-
2 evőkanál finomliszt
A kakaós kekszhez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Az összeállításhoz
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban elmorzsoljuk a puha margarint a liszttel, majd hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és tojássárgáját, citromhéjat és jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha kész, két egyenlő részre (illetve attól függően, hogy vaníliásból, kakaósból mennyit szeretnénk sütni) osztjuk a tésztát. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport (én mindig csak Hollandit használok!!), a másikhoz a plusz 2 ek lisztet, majd mindkét tésztát, ha eldolgoztuk, betesszük kb. 0,5-1 órára a hűtőbe pihenni.
- Mivel a tészta nekünk elég lágy lett ahhoz, hogy kézzel formázzunk belőle golyócskákat, nyomózsákhoz túl kemény, ezért keksznyomóba töltöttük, és azzal egyforma nagyságú tésztahalmokat nyomtunk a sütőpapírra.
- Az időközben 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt (sütőfüggő) megsütjük őket. Biztos, ami biztos, maradjunk mellettük, nehogy túlzottan megsüljenek.
- Ha kihűltek a kekszek, finom házi sárgabaracklekvárral 2-2 kekszet összeragasztunk a talpuknál. Lehet egyszínűeket is összeragasztani, vagy a fehér-kakaósat vegyesen. Végül olvasztott étcsokival vagy tortabevonóval meglocsoljuk a tetejüket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 32469
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Rendszeres olvasója, követője vagyok a Csak a Puffin-nak. Amikor januárban megláttam a receptjét ennek a mindenki által kedvelt gyermekkort idéző sütinek, tudtam, hogy ki fogom próbálni előbb vagy utóbb. A mai napig szerintem kevesen készítenek otthon nérót, sokan szerintem nem mernek hozzá se fogni, mert klasszikus cukrászdai aprósüteménynek titulálják. Rajtam viszont nem fog kifogni, gondoltam én. Átküldtem Anyumnak a receptet, hogy a hétvégén, ha hazautazok, tudjon róla, nérót fogunk sütni. Péntek este, amint hazaértem, már láttunk is hozzá. Első körben a lenti mennyiségben készítettük el, amit utólag megbántunk, ugyanis kevésnek bizonyult. Azóta próbáltunk másféle receptet is, más liszt-vaj-cukor arányokkal, de messze ez volt a legjobb mind közül, puha és omlós. Ezért biztos lesz ismétlés is belőle.