r
Nosalty Logó

Német fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Német fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4091.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 7804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszt közepébe beletesszük a hozzávalókat (maradék cukor, citromhéj, tojások, tejben felfuttatott élesztő, vaj, só, aroma) kivéve a marcipánt!
  3. Összedolgozzuk, jól megdagasztjuk a tésztát.
  4. Ezután fedjük le és pihentessük meleg helyen 2 órán át.
  5. Tépkedjük a marcipánt apró (mogyoró vagy mandula méretű) darabokra.
  6. Vegyük két részre a tésztát, majd mindkét felet osszuk három-három részre. A tésztát megnyújtjuk (kézzel széthúzzuk a két végét,kb. tepsi hosszúságúra) ésbelenyomkodjuk a marcipándarabokat (gyakorlatilag belehajtogatjuk).
  7. Fonjuk össze a marcipános "tésztarudakat", (így két fonatot kapunk) akár már a tepsiben, hogy ne kelljen pakolászni. (Ha van még maradék marcipánunk, a résekbe is nyomkodhatunk belőle bőven, annál finomabb lesz.)
  8. Keverjünk össze1 tojást kevés sóval és cukorral, és kenjük meg vele a kalácsokat.
  9. Végső simítások: alaposan hintsük meg a fonatokat cukorral, majd reszelt mandulával.
  10. Végül toljuk be őket a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7484
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az isteni kalácsnak a receptjét párom hozta haza, egyik német ismerősétől kapta. Azonnal ki kellett próbálni és nagyon megérte. A sok marcipán miatt nem egy olcsó süti, de ezt kár lett volna kihagyni. Még nekem is, pedig én nem igazán rajongok a marcipánért. Hát még, ha valaki önmagában is szereti! (A recept egyébként eredetileg nem írta, de én kikentem a tepsit vajjal.)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...