r
Nosalty Logó

Német almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Német almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 5008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 5008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához a hideg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, és gyors kézmozdulatokkal (vagy keverőgéppel) összedolgozzuk. A frissentartó fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Eközben az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy nagy edényben 1 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal felfőzzük. 6-8 percig fedő alatt hagyjuk főni. Ha kész, hagyjuk valamelyest kihűlni.
  3. A sütőt előmelegítjük (hőlégkeverés 150 fok, gázsütő 2-es fokozat). Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tészta kb. 2/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 34 cm-re), és belehelyezzük a formába kb. 4 cm magas peremet képezve. A tésztát egy villával több helyen megszurkáljuk. A sütő alsó részében kb. 12 perc alatt elősütjük.
  4. Eközben a maradék tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen 26 cm átmérőjűre, és ezt is villával több helyen megszurkáljuk. A formát kivesszük a sütőből. A sütemény alját képező tésztára szórunk kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, majd eloszlatjuk rajta az almás masszát. Erre ráhelyezzük az előbb elkészített tésztakorongot. Ugyanolyan hőfokon kb. 45-55 perc alatt megsütjük (a tészta aranybarna színű legyen). Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot 3 evőkanál vízzel simára keverjük. Egyenletesen a süteményre kenjük. Száradni hagyjuk. Frissen felvert tejszínhab illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 5253
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Ajánló

Előfordult, hogy az almás töltelékbe raktunk darált mogyorót vagy mandulát vagy mandulastiftet; vagy vízbe vagy rumba áztatott mazsolát; vagy megbolondítottuk egy kis kávélikőrrel, vagy rummal - vagy ezek kombinációjával. De így ezek nélkül is nagyon finom. Ha valaki nem szereti a porcukros mázat a tetején, el is hagyhatja, simán porcukorral megszórva is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Német almás pite
Adriennke26 32 recept

A legfinomabb almás pite. Szerintünk. És általában a vendégeink szerint is. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...