Német almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10 kcal
-
53g vaj376 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Egyéb
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
1253
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
360g finomliszt1310 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
210g vaj1506 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Egyéb
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
5008
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
A töltelékhez
Egyéb
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Összesen
190
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.9 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 352.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1253
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 181.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3086 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1313 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 823.5 g
-
Cukor 487 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1409 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1554 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 1487 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
5008
kcal
- 2% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
36 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
21 dkg vaj
-
1 db tojás
A töltelékhez
Egyéb
-
2 ek zsemlemorzsa
-
12.5 dkg porcukor
-
3 evőkanál víz
Elkészítés
A tésztához
- Az omlós tésztához a hideg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, és gyors kézmozdulatokkal (vagy keverőgéppel) összedolgozzuk. A frissentartó fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Eközben az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy nagy edényben 1 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal felfőzzük. 6-8 percig fedő alatt hagyjuk főni. Ha kész, hagyjuk valamelyest kihűlni.
- A sütőt előmelegítjük (hőlégkeverés 150 fok, gázsütő 2-es fokozat). Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tészta kb. 2/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 34 cm-re), és belehelyezzük a formába kb. 4 cm magas peremet képezve. A tésztát egy villával több helyen megszurkáljuk. A sütő alsó részében kb. 12 perc alatt elősütjük.
- Eközben a maradék tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen 26 cm átmérőjűre, és ezt is villával több helyen megszurkáljuk. A formát kivesszük a sütőből. A sütemény alját képező tésztára szórunk kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, majd eloszlatjuk rajta az almás masszát. Erre ráhelyezzük az előbb elkészített tésztakorongot. Ugyanolyan hőfokon kb. 45-55 perc alatt megsütjük (a tészta aranybarna színű legyen). Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
- A porcukrot 3 evőkanál vízzel simára keverjük. Egyenletesen a süteményre kenjük. Száradni hagyjuk. Frissen felvert tejszínhab illik hozzá.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 5253
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.
Ajánló
Előfordult, hogy az almás töltelékbe raktunk darált mogyorót vagy mandulát vagy mandulastiftet; vagy vízbe vagy rumba áztatott mazsolát; vagy megbolondítottuk egy kis kávélikőrrel, vagy rummal - vagy ezek kombinációjával. De így ezek nélkül is nagyon finom. Ha valaki nem szereti a porcukros mázat a tetején, el is hagyhatja, simán porcukorral megszórva is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adriennke26
32 recept
A legfinomabb almás pite. Szerintünk. És általában a vendégeink szerint is. :-)