r
Nosalty Logó

Nektarinos-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Nektarinos-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6574.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből pedig kemény habot készítünk a cukor, a só és egy evőkanál víz hozzáadásával.
  2. A lisztet külön mérjük, és összekeverjük a sütőporral.
  3. A tojásfehérjéből készült habbal teli edénybe végül óvatosan, részletekben belekeverjük a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
  4. Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélel tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, 15 percig pedig 180 fokon sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
  5. Hűvös helyre tesszük, amíg a krém elkészül.

Krémhez

  1. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra daraboljuk.
  2. A túrót a porcukorral kikeverjük.
  3. A tejszínt géppel habbá verjük.
  4. A kész habot a túróval jól összekeverjük, majd keveset félreteszünk belőle (ez lesz a tetejére a süteménynek). Ezután beletesszük az összekockázott nektarint, és összedolgozzuk.

Tetejére

  1. A piskótát félbevágjuk, levágjuk a széleit, majd hosszában kettévágjuk az egyiket. A "magasabb" piskótalap lesz a sütemény alja. Erre ráhalmozzuk a töltelék felét, és egyenletesen elosztjuk. Erre jön a másik piskótalap fele, erre kenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Így egy egész magas, szögletes torta formát kapunk.
  2. A tetejére kenjük a korábban félretett nektarin nélküli krémet, majd ízlés szerint csokidarával, csokoládéforgáccsal vagy reszelt csokival beborítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4128
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nektarinos-túrós sütemény
ozsvarcsilla 15 recept

Egy hűvösebb nyári délután úgy döntöttem, bemelegítem a konyhát, és sütök egy piskótát! :) A megszokott lekvár helyett valami könnyű, gyümölcsös töltelékkel akartam feldobni. Így jött a nektarinos-túrós ötlet, és természetesen a csokoládé sem hiányozhatott róla! :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...