Nektarinos-túrós sütemény
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
962
Kalória
36.1g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
58.7g
Zsír
303.4g
Víz
409.8g
Koleszterin
3g
Rost
48.2g
Cukor
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g víz0 kcal
Krémhez
-
94g nektarin38 kcal
-
19 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
Tetejére
-
13g csokoládéforgács68 kcal
Összesen
962
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Krémhez
-
375g nektarin150 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Tetejére
-
50g csokoládéforgács273 kcal
Összesen
3844
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
16.7g tojás21 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
Krémhez
-
18.9g nektarin8 kcal
-
4 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
25.3g tehéntúró37 kcal
-
25.3g habtejszín74 kcal
Tetejére
-
2.5g csokoládéforgács14 kcal
Összesen
195
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1643.5 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 303.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
962
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.2 g
Zsír
-
Összesen 234.9 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6574.1 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 973 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 2145 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.6 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 1213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 361 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1939 micro
Összesen
3844
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.2 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
195
kcal
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből pedig kemény habot készítünk a cukor, a só és egy evőkanál víz hozzáadásával.
- A lisztet külön mérjük, és összekeverjük a sütőporral.
- A tojásfehérjéből készült habbal teli edénybe végül óvatosan, részletekben belekeverjük a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
- Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélel tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, 15 percig pedig 180 fokon sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
- Hűvös helyre tesszük, amíg a krém elkészül.
Krémhez
- A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra daraboljuk.
- A túrót a porcukorral kikeverjük.
- A tejszínt géppel habbá verjük.
- A kész habot a túróval jól összekeverjük, majd keveset félreteszünk belőle (ez lesz a tetejére a süteménynek). Ezután beletesszük az összekockázott nektarint, és összedolgozzuk.
Tetejére
- A piskótát félbevágjuk, levágjuk a széleit, majd hosszában kettévágjuk az egyiket. A "magasabb" piskótalap lesz a sütemény alja. Erre ráhalmozzuk a töltelék felét, és egyenletesen elosztjuk. Erre jön a másik piskótalap fele, erre kenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Így egy egész magas, szögletes torta formát kapunk.
- A tetejére kenjük a korábban félretett nektarin nélküli krémet, majd ízlés szerint csokidarával, csokoládéforgáccsal vagy reszelt csokival beborítjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Egy hűvösebb nyári délután úgy döntöttem, bemelegítem a konyhát, és sütök egy piskótát! :) A megszokott lekvár helyett valami könnyű, gyümölcsös töltelékkel akartam feldobni. Így jött a nektarinos-túrós ötlet, és természetesen a csokoládé sem hiányozhatott róla! :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!