r
Nosalty Logó

Négy rétegű rakott palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Négy rétegű rakott palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

1089
Kalória
31.1g
Fehérje
102.5g
Szénhidrátok
62.1g
Zsír
171.3g
Víz
100.5g
Koleszterin
6.1g
Rost
41.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cink
    210 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    164 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    96 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.5 g
  • Cink
    1052 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    820 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    856.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 5439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Kisütjük a palacsintákat.
  2. A túrót összekeverjük 1-2 ek tejföllel és egy kevés porcukorral. Maradjon sűrű és ne túl édes.
  3. A darált diót összekeverjük 2-3 ek porcukorral.
  4. Egy kerek jénait vagy a palacsinták átmérőjéhez hasonló átmérőjű (sütőbe is betehető) lábost kivajazunk, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egyenként elkezdjük rakni a palacsintákat és váltakozva megkenjük/ megszórjuk a töltelékekkel.
  6. Először a darált dióval, aztán a következő réteget a lekvárral, aztán a reszelt csokival, majd a túróval, aztán ismét a dióval, stb.
  7. Addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók, vagy kellően magas a torony.
  8. A tetejét meglocsoljuk kb. 1 dl tejszínnel és előmelegített sütőben kb. 20-30 percet sütjük.
  9. Kell neki idő, míg összeáll, közvetlen sütőből kivéve túl lágy. Legjobb, ha fél nappal előre elkészítjük, vagy előző nap és szervírozás előtt langyosra melegítjük.
  10. Porcukorral, tejszínhabbal, befőttel dekorálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Szomszéd nénimtől tanultam ezt a finomságot. Aztán van, aki csak lekvárt és diót tesz bele, úgy is nagyon jó, valaki pedig azt mesélte, hogy ő a rétegek közé tojással elkevert cukros tejfölt tesz. Ahány ház, annyi szokás, szinte bármilyen lekvárral variálható, a lényeg, hogy ne legyen túl híg. Raguleves után pl. kiadós második fogás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!