r
Nosalty Logó

Négy rétegű rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négy rétegű rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cink
    210 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    164 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    96 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1089 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.5 g
  • Cink
    1052 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    820 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 5439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. Kisütjük a palacsintákat.
  2. A túrót összekeverjük 1-2 ek tejföllel és egy kevés porcukorral. Maradjon sűrű és ne túl édes.
  3. A darált diót összekeverjük 2-3 ek porcukorral.
  4. Egy kerek jénait vagy a palacsinták átmérőjéhez hasonló átmérőjű (sütőbe is betehető) lábost kivajazunk, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egyenként elkezdjük rakni a palacsintákat és váltakozva megkenjük/ megszórjuk a töltelékekkel.
  6. Először a darált dióval, aztán a következő réteget a lekvárral, aztán a reszelt csokival, majd a túróval, aztán ismét a dióval, stb.
  7. Addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók, vagy kellően magas a torony.
  8. A tetejét meglocsoljuk kb. 1 dl tejszínnel és előmelegített sütőben kb. 20-30 percet sütjük.
  9. Kell neki idő, míg összeáll, közvetlen sütőből kivéve túl lágy. Legjobb, ha fél nappal előre elkészítjük, vagy előző nap és szervírozás előtt langyosra melegítjük.
  10. Porcukorral, tejszínhabbal, befőttel dekorálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25214
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszéd nénimtől tanultam ezt a finomságot. Aztán van, aki csak lekvárt és diót tesz bele, úgy is nagyon jó, valaki pedig azt mesélte, hogy ő a rétegek közé tojással elkevert cukros tejfölt tesz. Ahány ház, annyi szokás, szinte bármilyen lekvárral variálható, a lényeg, hogy ne legyen túl híg. Raguleves után pl. kiadós második fogás.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...