r
Nosalty Logó

Négerkocka torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Négerkocka torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 4733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 4733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját a cukorral, kakaóval habosra kikeverjük, lassan hozzáadjuk a margarint, amit kicsit megolvasztunk, végül a tejet öntjük hozzá, és a lisztes sütőporral összekeverjük.
  3. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel meghintünk, és a masszát belesimítjuk.
  4. 170 fokon megsütjük.
  5. Amikor kisült, még melegen rákenjük a lekvárt. A tésztát a formában hagyjuk.
  6. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és a lekvárral lekent lapra rákenjük, teljesen kihúzzuk a szélére, hogy a tortaformát kitöltse.
  7. A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztjuk, és a hab tetejére simítjuk. (Még mindig a formában van a torta.)
  8. Kb. egy óra múlva, amikor a csoki már megdermedt, vékony késsel körbevágjuk a forma szélénél, majd lekapcsoljuk, és óvatosan lehúzzuk a tortáról.
  9. A szélét mandulával és csokirudakkal, a tetejét tojáshabbal díszítjük. A tortának az a lényege, hogy a habnak nagyon keménynek kell lennie, mert különben az egész összeesik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 13098
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A négerkockát nagyon szeretjük, gondoltam, elkészítem tortaformában is. Meglepi lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...