Négercsók muffin fehéren
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A muffinhoz (kb 36 db)
-
8g margarin60 kcal
-
10g cukor37 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
21g tej12 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g mák66 kcal
A krémhez
-
15g porcukor58 kcal
-
3g víz0 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Fehér csokimázhoz
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
12 kcal
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A muffinhoz (kb 36 db)
-
100g margarin717 kcal
-
115g cukor445 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g mák788 kcal
A krémhez
-
180g porcukor697 kcal
-
40g víz0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Fehér csokimázhoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5011
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A muffinhoz (kb 36 db)
-
6.8g margarin49 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
10.1g mák53 kcal
A krémhez
-
12.2g porcukor47 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
5.4g tojásfehérje3 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Fehér csokimázhoz
-
13.5g fehér csokoládé73 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
338
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.5 g
Zsír
-
Összesen 239.8 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9523.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 3824 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 622 mg
-
Foszfor 3299 mg
-
Nátrium 1572 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.2 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 239.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 992 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 941 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
5011
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A muffinhoz (kb 36 db)
-
10 dkg margarin
-
0.5 bögre cukor
-
1.5 bögre finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
Fehér csokimázhoz
-
20 dkg fehér csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A muffinhoz (kb 36 db)
- A muffin: A puha margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és még egy kicsit felverjük. Beleöntjük a tejet, összekeverjük.
- Hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport és a mákot.
- Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük.
- A kivajazott és kilisztezett muffin formákat kb. 3/4-ig megtöltjük, és 180 fokon (alul-felül sütés) kb. 22-25 percet sütjük.
- A krém: A 2 tojásfehérjét elkeverjük a 7 ek porcukorral és 1 ek vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verjük, majd felrakjuk a vízgőz fölé, és további 12 percet verjük. Közben még egyenként hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni és besűrűsödni.
- A maradék 4 ek vízben feloldjuk az 1 kk citromsavat, és hozzáadjuk a felvert masszához (egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni). Vízgőz fölött még további 5 percet verjük, ameddig nem lesz megint sűrű. Hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt a krém, mindegyik muffinra rakunk belőle egy kiskanálnyit.
- Fehér csokimáz: Egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és az étolajat. Mikor a csokinak a fele elolvadt, lekapcsoljuk alatta a gázt, és addig keverjük, ameddig a maradék is elolvad. Ez fontos, mert ha túlhevül a csoki, akkor kemény lesz, nem lesz folyékony! Miközben kenjük a muffinra a csokit, rajtahagyjuk a vízgőz fölött az edényt. Így a meglévő hő folyékonyan tartja a mázat.
- A krémmel megkent muffinra rácsorgatjuk a csokit. A lábos fölött tartjuk egy kicsit lefelé fordítva a muffint, és egy kiskanál segítségével "megöntözzük" a tetejét csokimázzal. Így a csoki, ami lecsöpög róla, nem vesz kárba, és jut belőle mindegyik süti tetejére.
- Legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 22 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2749
- Feltöltés dátuma: 2013. május 01.
Ajánló
Tipp: fehér csoki helyett étcsokoládét is lehet használni. Nagy tojásokat használtam, így kellő mennyiségű tojásfehérje volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretem a Négercsók édességet! Gondoltam: "Mi lenne, ha kipróbálnám fehéren?" És sikerült, nagyon ízlett mindenkinek! És mivel nagyon szeretem a mákot, így az alapsüti is mákos lett. Saját receptem, autentikus. És mivel nem kimondottan diétás fogás, azért találtam ki, hogy kisebb méretű sütik legyenek. Azaz kis 24 db muffin formát használtam. Így 1 db süti még a diéta mellett is belefér.