Néger szelet Il-di konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához (1 bögre=2 dl)
-
19g cukor74 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g dió82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
63 kcal
Krémhez
Összesen
606
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához (1 bögre=2 dl)
-
230g cukor890 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g dió981 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
68 kcal
-
450g rétesliszt1638 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krémhez
Összesen
7248
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához (1 bögre=2 dl)
-
9.8g cukor38 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
6.4g dió42 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
19.1g rétesliszt69 kcal
-
8.5g szódavíz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
Krémhez
Összesen
309
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
606
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 128.7 g
Zsír
-
Összesen 386.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7289.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 1869 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 2986 mg
-
Nátrium 1576 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 844.5 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 487.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2027 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1238 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1337 micro
Összesen
7248
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Tésztához (1 bögre=2 dl)
-
1 bögre cukor
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 bögre rétesliszt
-
0.5 tk fahéj
Krémhez
-
1 db tojás
-
5 ek rétesliszt
Elkészítés
Tésztához (1 bögre=2 dl)
- A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuka többi anyagot is.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük.
- Sütés: 10 percig 180 fokon, majd takarékon 20-30 perc alatt készre sütjük.
- Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.
Krémhez
- Nyeles lábasba kimérjük a lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen. Belekavarjuk a tojást. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, ezeketis hozzáadjuk. Tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és besűrítjük, hűtjük.
- A vajat, a kávédarálón ledarált xilittel vagy porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a főzött krémmel.
- A tésztát vízszintesen félbevágjuk. Alsó részére kenjük a krém kétharmad részét. Befedjük a tészta másik felével, erre jön a maradék egyharmad krém.
- Cakkos habkártyával díszítjük. Ennek hiányában egy 10x15 cm-es kemény papír hosszanti oldalát -olló segítségével-bevágjuk, farkasfog szerűen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 33850
- Feltöltés dátuma: 2013. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Il-di.
33 recept
Elromlott a mérlegem, de nagyon szerettem volna valami finomsággal kedveskedni hétvégén a családnak. Felütöttem a kézi receptes füzetemet, és hát nem sokáig kellett keresgélnem, hisz csak ez az egy bögrés receptem volt. Amióta megismerkedtem a xilittel, az ilyen főzött-kikeverős krémeket ezzel készítem, cukor helyett. Egyrészt, mert így hőkezelés nélkül megegyezik a cukorral készített krém ízével, másrészt egészségesebb.