r
Nosalty Logó

Narancstorta étcsokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agidee
Narancstorta étcsokoládéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6803 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4579.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2171 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 6803 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájákat 5 evőkanál vízzel és a megmaradt cukorral habosra keverjük.
  3. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majda tojáshabbal felváltva, részletekben óvatosan a cukros tojássárgájába forgatjuk.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, és előmelegített 150 fokos sütőben sütjük 10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra emeljük, és így sütjük még 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A piskótát 15 percig kikapcsolt sütőben pihentetjük, mielőtt kivesszük a formából.
  6. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A kukoricalisztet keverjük ki 3-4 evőkanál vízzel.
  7. Egy lábosba tegyünk 6 evőkanál vizet, a narancslevet, a narancshéjat és a cukrot. Közepes lángon kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik.
  8. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverve forraljuk fel, amíg besűrűsödik. Főzzük még 1 percig állandó keverés mellett.
  9. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojássárgájákat és a vajat, és keverjük el alaposan. Fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  10. A mázhoz a csokoládét, a tejszínt és a vajat kis lángon főzzük, amíg a csokoládé felolvad. Öntsük át egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni, de ne tegyük hűtőbe! Amikor kihűlt, keverjük habosra.
  11. Vágjuk a tésztát három lapra, és töltsük meg a krémmel.
  12. Kívül kenjük bea csokoládés-tejszínes krémmel, és díszítsük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11652
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta étcsokoládéval
agidee 3 recept

A Nélkülözhetetlen desszertek című könyvben találtam egy Narancsos-citromos torta fehér csokoládéval nevezetű csodát, és valami ilyesmit szerettem volna készíteni. Csakhogy a fehér csokit nem szeretem, ezért étcsokira cseréltem, a krémbe pedig citrom helyett is narancsot raktam. Ráadásul a könyvben leírt módon a tészta egyáltalán nem sikerült, ezért piskótát csináltam helyette. Így aztán az eredmény vajmi kevéssé hasonlít az eredeti tortára, viszont nagyon finom! A narancs és az étcsoki édes-kesernyés kombinációja mindig is a kedvencem volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...