r
Nosalty Logó

Narancstorta étcsokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agidee
Narancstorta étcsokoládéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6803 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4579.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2171 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 6803 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájákat 5 evőkanál vízzel és a megmaradt cukorral habosra keverjük.
  3. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majda tojáshabbal felváltva, részletekben óvatosan a cukros tojássárgájába forgatjuk.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, és előmelegített 150 fokos sütőben sütjük 10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra emeljük, és így sütjük még 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A piskótát 15 percig kikapcsolt sütőben pihentetjük, mielőtt kivesszük a formából.
  6. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A kukoricalisztet keverjük ki 3-4 evőkanál vízzel.
  7. Egy lábosba tegyünk 6 evőkanál vizet, a narancslevet, a narancshéjat és a cukrot. Közepes lángon kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik.
  8. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverve forraljuk fel, amíg besűrűsödik. Főzzük még 1 percig állandó keverés mellett.
  9. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojássárgájákat és a vajat, és keverjük el alaposan. Fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  10. A mázhoz a csokoládét, a tejszínt és a vajat kis lángon főzzük, amíg a csokoládé felolvad. Öntsük át egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni, de ne tegyük hűtőbe! Amikor kihűlt, keverjük habosra.
  11. Vágjuk a tésztát három lapra, és töltsük meg a krémmel.
  12. Kívül kenjük bea csokoládés-tejszínes krémmel, és díszítsük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11590
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta étcsokoládéval
agidee 3 recept

A Nélkülözhetetlen desszertek című könyvben találtam egy Narancsos-citromos torta fehér csokoládéval nevezetű csodát, és valami ilyesmit szerettem volna készíteni. Csakhogy a fehér csokit nem szeretem, ezért étcsokira cseréltem, a krémbe pedig citrom helyett is narancsot raktam. Ráadásul a könyvben leírt módon a tészta egyáltalán nem sikerült, ezért piskótát csináltam helyette. Így aztán az eredmény vajmi kevéssé hasonlít az eredeti tortára, viszont nagyon finom! A narancs és az étcsoki édes-kesernyés kombinációja mindig is a kedvencem volt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek