Narancstorta étcsokoládéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agidee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
79 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
53g narancslé25 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
4g víz0 kcal
A mázhoz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összesen
1133
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
125g étkezési keményítő476 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
60g kukoricaliszt218 kcal
-
320g narancslé150 kcal
-
8g narancshéj8 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
24g víz0 kcal
A mázhoz
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
6803
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
12.9g tojás16 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
5.9g étkezési keményítő22 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
2.8g kukoricaliszt10 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
1.1g víz0 kcal
A mázhoz
-
14.1g étcsokoládé77 kcal
-
9.4g habtejszín27 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
Összesen
317
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 126.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
1133
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 317.5 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4579.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 881 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 610 mg
-
Foszfor 2109 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 917.2 g
-
Cukor 610 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 760.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 419 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 1466 mg
-
Retinol - A vitamin: 2171 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 526 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2580 micro
Összesen
6803
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg porcukor
-
12.5 dkg étkezési keményítő
-
12.5 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
5 ek víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 evőkanál kukoricaliszt
-
3.2 dl narancslé
-
4 tk narancshéj
-
18 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
4 dkg vaj
-
3 ek víz
A mázhoz
-
30 dkg étcsokoládé
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgájákat 5 evőkanál vízzel és a megmaradt cukorral habosra keverjük.
- Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majda tojáshabbal felváltva, részletekben óvatosan a cukros tojássárgájába forgatjuk.
- A tésztát a tortaformába öntjük, és előmelegített 150 fokos sütőben sütjük 10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra emeljük, és így sütjük még 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- A piskótát 15 percig kikapcsolt sütőben pihentetjük, mielőtt kivesszük a formából.
- Amíg sül, elkészítjük a krémet. A kukoricalisztet keverjük ki 3-4 evőkanál vízzel.
- Egy lábosba tegyünk 6 evőkanál vizet, a narancslevet, a narancshéjat és a cukrot. Közepes lángon kevergetve melegítsük, amíg a cukor feloldódik.
- Adjuk hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan keverve forraljuk fel, amíg besűrűsödik. Főzzük még 1 percig állandó keverés mellett.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojássárgájákat és a vajat, és keverjük el alaposan. Fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
- A mázhoz a csokoládét, a tejszínt és a vajat kis lángon főzzük, amíg a csokoládé felolvad. Öntsük át egy tálba, és hagyjuk teljesen kihűlni, de ne tegyük hűtőbe! Amikor kihűlt, keverjük habosra.
- Vágjuk a tésztát három lapra, és töltsük meg a krémmel.
- Kívül kenjük bea csokoládés-tejszínes krémmel, és díszítsük tetszés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11606
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
agidee
3 recept
A Nélkülözhetetlen desszertek című könyvben találtam egy Narancsos-citromos torta fehér csokoládéval nevezetű csodát, és valami ilyesmit szerettem volna készíteni. Csakhogy a fehér csokit nem szeretem, ezért étcsokira cseréltem, a krémbe pedig citrom helyett is narancsot raktam. Ráadásul a könyvben leírt módon a tészta egyáltalán nem sikerült, ezért piskótát csináltam helyette. Így aztán az eredmény vajmi kevéssé hasonlít az eredeti tortára, viszont nagyon finom! A narancs és az étcsoki édes-kesernyés kombinációja mindig is a kedvencem volt.