Narancstorta csokival Karácsonyra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g narancslé3 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Krém
-
60g narancslé28 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
21 kcal
-
10g víz0 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Tetejére
-
50g cukorfondant173 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
904
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g narancslé26 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Krém
-
480g narancslé226 kcal
-
100g citromlé22 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
171 kcal
-
80g víz0 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Tetejére
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
7244
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta
-
15.8g tojás20 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Krém
-
17.2g narancslé8 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.6g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.6g étcsokoládé20 kcal
Tetejére
-
14.3g cukorfondant50 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
Összesen
260
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.3 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
904
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 176.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7590.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 3191 mg
-
Nátrium 2160 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1282.6 g
-
Cukor 959 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1608 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 579 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 2206 mg
-
Retinol - A vitamin: 1534 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 872 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3993 micro
Összesen
7244
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Krém
-
7 dkg finomliszt
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
0.8 dl víz
-
28 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
Tetejére
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük. A sárgákhoz hozzátesszük a cukrot, a narancslevet, és habosra keverjük.
- A sárgákból kevert krémhez hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt gyömbérrel elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krém
- A krémhez kicsavarjuk a narancsokat és a citromokat. A narancslevet leszűrjük (így kapunk 48 dkg-ot). A narancslevet és a citromlevet a cukorral egy lábosba tesszük. Felforraljuk, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon benne.
- A lisztet és a tejszínízű pudingport elkeverjük a vízzel, és a felforrt narancsléhez öntjük kevergetve. Besűrítjük kb. 1 perc alatt.
- Rögtön hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajat. Alaposan kikeverjük robotgéppel, és kihűtjük.
- Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a kihűlt krém 1/3-át, és az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá (úgy, ahogy a tetejére is). Rátesszük a középső piskótalapot. Azt is megkenjük a krémmel, csokival köröket rajzolunk rá. Rátesszük a piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
Tetejére
- A narancssárga fondantot kinyújtjuk (én ezt sütőpapíron szoktam csinálni). Óvatosan a torta tetejére emeljük, rásimítjuk, és az aljánál a felesleget levágjuk.
- Az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá. Ha van zöld fondantunk, akkor díszíthetjük azzal, vagy az aljáról levágott maradékkal is díszíthetjük (én azt másik sütihez használtam el).
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára, és másnap szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, dekoratív tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3696
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
A Keresztlányomék jöttek Karácsony másnapján, és nekik készítettem ezt a nagyon finom és látványos tortát. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 290 kalória van.