r
Nosalty Logó

Narancstorta csokival Karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Narancstorta csokival Karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 904 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 904 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7590.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    3191 mg
  • Nátrium
    2160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1282.6 g
  • Cukor
    959 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    579 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    2206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    872 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3993 micro
Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük. A sárgákhoz hozzátesszük a cukrot, a narancslevet, és habosra keverjük.
  2. A sárgákból kevert krémhez hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt gyömbérrel elkevert lisztet 2-3 részletben. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez kicsavarjuk a narancsokat és a citromokat. A narancslevet leszűrjük (így kapunk 48 dkg-ot). A narancslevet és a citromlevet a cukorral egy lábosba tesszük. Felforraljuk, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon benne.
  2. A lisztet és a tejszínízű pudingport elkeverjük a vízzel, és a felforrt narancsléhez öntjük kevergetve. Besűrítjük kb. 1 perc alatt.
  3. Rögtön hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajat. Alaposan kikeverjük robotgéppel, és kihűtjük.
  4. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a kihűlt krém 1/3-át, és az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá (úgy, ahogy a tetejére is). Rátesszük a középső piskótalapot. Azt is megkenjük a krémmel, csokival köröket rajzolunk rá. Rátesszük a piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.

Tetejére

  1. A narancssárga fondantot kinyújtjuk (én ezt sütőpapíron szoktam csinálni). Óvatosan a torta tetejére emeljük, rásimítjuk, és az aljánál a felesleget levágjuk.
  2. Az olvasztott csokival köröket rajzolunk rá. Ha van zöld fondantunk, akkor díszíthetjük azzal, vagy az aljáról levágott maradékkal is díszíthetjük (én azt másik sütihez használtam el).
  3. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, és másnap szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, dekoratív tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3696
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta csokival Karácsonyra
Gonoszka1 428 recept

A Keresztlányomék jöttek Karácsony másnapján, és nekik készítettem ezt a nagyon finom és látványos tortát. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 290 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...