r
Nosalty Logó

Narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 1511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    492 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    1969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2594 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    612 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 6048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 tojást és 7 tojás sárgáját a cukorral habosra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a mandulát, a lisztet, a narancs reszelt héját és a levét. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 170°C-on (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt tésztát keresztirányban 3 lapra vágjuk fel.
  6. A krémhez a tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Egy lábasba öntjük és lassú tűzön kemény állagúra felfőzzük. Majd hűtsük le.
  7. A kihűlt krémhez adjuk a narancs levét a reszelt héját, a 25 dkg (lágy) vajat és a porcukrot. Az egészet jó habosra kikeverjük.
  8. A krémmel a tortalapokat megkenjük, és egymás tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15719
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept anyukámtól való, ez az egyik specialitása.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...