Narancspuding pirított zabpehelyhes narancskaramellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puding
-
0g zselatin1 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
36g vaj260 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g só0 kcal
Zabpelyhes narancsoskaramell
Összesen
836
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puding
-
2g zselatin5 kcal
-
120g barna cukor456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
145g vaj1040 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g só0 kcal
Zabpelyhes narancsoskaramell
Összesen
3344
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Puding
-
0.1g zselatin0 kcal
-
6.2g barna cukor23 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
10.3g narancslé5 kcal
-
7.5g vaj53 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Zabpelyhes narancsoskaramell
-
3.1g zabpehely12 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
15.4g narancslé7 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
40.1g narancs14 kcal
Összesen
172
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 267 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 361 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
836
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 167.4 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2194.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.5 g
-
Cukor 365 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1068.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 462 mg
-
D vitamin: 301 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 1260 mg
-
Retinol - A vitamin: 1496 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 1444 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2974 micro
Összesen
3344
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Puding
-
1.5 g zselatin
-
1 db tojás
-
6 db tojássárgája
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csipet só
Zabpelyhes narancsoskaramell
-
10 ek zabpehely
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 dl narancslé
-
150 g cukor
Elkészítés
Puding
- Első lépésként a zselatint háromszoros mennyiségű hideg vízzel elkeverjük, és félretesszük. A barna cukrot, az egy tojást, a tojásássárgájákat, a narancs levét és egy nagy csipet sót egy magas falú lábasban összekeverünk. Folyamatos kevergetés mellet, lassú tűzön melegítjük, míg hirtelen be nem sűrűsödik.
- Adjuk hozzá időközben négyszeresére duzzadt zselatint, és alaposan keverjük össze. Szűrjük le az így kapott krémet, állítsuk hideg vízbe. Amikor langyos, apró lépésenként adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A reszelt narancshéjat is tegyük bele és folyamatosan keverjük. Szinte verjük krémes homogén állagúra. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Zabpelyhes narancsoskaramell
- A zabpelyhet kevés olajon serpenyőben aranybarnára megpirítjuk. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a narancslevet, néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a zabpehely háromnegyed részét és hűtőbe tesszük.
- Egy pohár aljára egy kis narancsos zabpelyhes karamellt teszünk, majd egy kevés narancspudingot, majd megint karamellt, míg meg nem telik a pohár. A tetejét feltétlenül a pudinggal fejezzük be és meghintve egy kis zabpehellyel ,és narancs héjjal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 98
- Feltöltés dátuma: 2023. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept