r
Nosalty Logó

Narancspuding pirított zabpehelyhes narancskaramellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Narancspuding pirított zabpehelyhes narancskaramellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puding

Zabpelyhes narancsoskaramell

Összesen 836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puding

Zabpelyhes narancsoskaramell

Összesen 3344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puding

Zabpelyhes narancsoskaramell

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    1444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2974 micro
Összesen 3344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Puding

Zabpelyhes narancsoskaramell

Elkészítés

Puding

  1. Első lépésként a zselatint háromszoros mennyiségű hideg vízzel elkeverjük, és félretesszük. A barna cukrot, az egy tojást, a tojásássárgájákat, a narancs levét és egy nagy csipet sót egy magas falú lábasban összekeverünk. Folyamatos kevergetés mellet, lassú tűzön melegítjük, míg hirtelen be nem sűrűsödik.
  2. Adjuk hozzá időközben négyszeresére duzzadt zselatint, és alaposan keverjük össze. Szűrjük le az így kapott krémet, állítsuk hideg vízbe. Amikor langyos, apró lépésenként adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A reszelt narancshéjat is tegyük bele és folyamatosan keverjük. Szinte verjük krémes homogén állagúra. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.

Zabpelyhes narancsoskaramell

  1. A zabpelyhet kevés olajon serpenyőben aranybarnára megpirítjuk. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a narancslevet, néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a zabpehely háromnegyed részét és hűtőbe tesszük.
  2. Egy pohár aljára egy kis narancsos zabpelyhes karamellt teszünk, majd egy kevés narancspudingot, majd megint karamellt, míg meg nem telik a pohár. A tetejét feltétlenül a pudinggal fejezzük be és meghintve egy kis zabpehellyel ,és narancs héjjal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 96
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancspuding pirított zabpehelyhes narancskaramellel
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Puding

Zabpelyhes narancsoskaramell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...