r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rumiszivi
Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alaphoz

A túrós töltelékhez

Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alaphoz

A túrós töltelékhez

Összesen 2641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az alaphoz

A túrós töltelékhez

Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1666.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 2641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrós töltelékhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekem 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
  3. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel.
  4. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával.
  5. A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza 1/3-át óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banán szeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer. Az utolsó harmad túrós masszát is a narancslében áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpackkal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
  6. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpackot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 578
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 46881
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Sajnos a gyerekek a narancsnál jobban szeretik az ananászt meg a szőlőt meg minden egyebet. Ünnepekre mindig veszek narancsot, hogy hátha megtörik a jég és megeszik... Hát nem tört meg. Gondoltam, ha ilyen formában kínálom a narancsot, így már csak elfogy. El is fogyott!! Üdítően finom volt!

Hozzávalók

Az alaphoz

A túrós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...