Narancsos-túrós szelet cukor nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
Túrókrémhez
-
17 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
Narancstetőhöz
-
27g narancslé13 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
17 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0 kcal
Összesen
199
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
23 kcal
-
60g xilit144 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
Túrókrémhez
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
Narancstetőhöz
-
270g narancslé127 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
171 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
0 kcal
Összesen
1985
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótához
-
10.5g tojás13 kcal
-
1.4g zabpehelyliszt6 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Túrókrémhez
-
2.1g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
11.9g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.5g xilit1 kcal
-
23.8g tehéntúró35 kcal
Narancstetőhöz
-
12.8g narancslé6 kcal
-
19g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.2g vérnarancs aroma0 kcal
Összesen
95
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 139.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
199
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5683.5 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 871 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1610 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1399 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 417 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
1985
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.1 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
4 db tojás
-
3 dkg zabpehelyliszt
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
6 dkg xilit
-
1 csipet só
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Túrókrémhez
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl víz
-
15 db édesítőszer
-
50 dkg tehéntúró
Narancstetőhöz
-
3 narancsból nyert narancslé
-
4 dl víz
-
2 db édesítőszer
Elkészítés
Piskótához
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy max. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, azt pedig vékonyan - egy papírtörlő segítségével - kenjük meg olajjal.
- A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A kakaót szitáljuk össze a sütőporral és a zabliszttel.
- A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet is és keverjük, amíg kemény hab nem lesz. A habverő fokozatát állítsuk a lehető legkisebbre, és eresszük a habba a tojások sárgáját, keverjük át.
- A kakaós lisztet 2-3 részletben fakanál vagy spatula segítségével, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habhoz, hogy azt a lehető legkisebb mértékben törjük össze.
- Az egyneművé kevert tésztát óvatosan öntsük át a sütőpapírra, simítsuk el a tetejét, és toljuk a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt megsül, de ellenőrizzük egy tűvel, mielőtt kivesszük. (Ha nem ragadt tészta a tűre szúráskor, akkor kész.) A kész piskótát borítsuk rácsra, ha már kissé meghűlt, akkor szedjük le a papírt az aljáról, és hagyjuk teljesen meghűlni.
- A túrókrémhez a tejet az édesítő tablettákkal és a vaníliás xilittel (vagy a vaníliarúd kikapart belsejével) tegyük fel melegedni. A tejszínízű pudingport keverjük simára a vízzel és öntsük a tejhez, főzzük sűrűre. Ha besűrűsödött, akkor állítsuk hideg vízbe, és néha átkeverve hűtsük szobahőmérsékletűre.
- Öntsük a kihűlt pudinghoz a túrót, és egy botmixerrel keverjük krémesre, terítsük szét a kakaós piskóta tetején, és akár hűtőbe téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- A narancsos tetőhöz facsarjuk ki a narancsok levét - egy kis rost is mehet bele. Egészítsük ki a narancsok levét vízzel 6 dl-re, még hidegen keverjük el benne a pudingport, az édesítő tablettákat, a vérnarancs aromát és a zselatint is, főzzük össze őket. Kevergetve hűtsük meg kissé (kevergetve 2-3 percig) a krémet, és öntsük rá a túrós rétegre.
- Hagyjuk legalább 2 óráig hűtőben dermedni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7343
- Feltöltés dátuma: 2013. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Nem is olyan régen olvastam egy cikket a neten, melyben jól lehúzták a régi sütirecepteket: jaffa szelet, méteres kalács, stb. Ezt a receptet egy egészséges ellensúlyozásnak szántam azoknak, akik nem hagyták magukat meggyőzni... Tápértékeit tekintve: 25 szeletre vágva, 1 szeletben: 87 kcal és 5,3 ch van.