r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós szelet cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Narancsos-túrós szelet cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.5 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    417 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Elkészítés

Piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy max. 30x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, azt pedig vékonyan - egy papírtörlő segítségével - kenjük meg olajjal.
  2. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A kakaót szitáljuk össze a sütőporral és a zabliszttel.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kezdjük habbá verni, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet is és keverjük, amíg kemény hab nem lesz. A habverő fokozatát állítsuk a lehető legkisebbre, és eresszük a habba a tojások sárgáját, keverjük át.
  4. A kakaós lisztet 2-3 részletben fakanál vagy spatula segítségével, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a habhoz, hogy azt a lehető legkisebb mértékben törjük össze.
  5. Az egyneművé kevert tésztát óvatosan öntsük át a sütőpapírra, simítsuk el a tetejét, és toljuk a sütőbe. Kb. 12-15 perc alatt megsül, de ellenőrizzük egy tűvel, mielőtt kivesszük. (Ha nem ragadt tészta a tűre szúráskor, akkor kész.) A kész piskótát borítsuk rácsra, ha már kissé meghűlt, akkor szedjük le a papírt az aljáról, és hagyjuk teljesen meghűlni.
  6. A túrókrémhez a tejet az édesítő tablettákkal és a vaníliás xilittel (vagy a vaníliarúd kikapart belsejével) tegyük fel melegedni. A tejszínízű pudingport keverjük simára a vízzel és öntsük a tejhez, főzzük sűrűre. Ha besűrűsödött, akkor állítsuk hideg vízbe, és néha átkeverve hűtsük szobahőmérsékletűre.
  7. Öntsük a kihűlt pudinghoz a túrót, és egy botmixerrel keverjük krémesre, terítsük szét a kakaós piskóta tetején, és akár hűtőbe téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A narancsos tetőhöz facsarjuk ki a narancsok levét - egy kis rost is mehet bele. Egészítsük ki a narancsok levét vízzel 6 dl-re, még hidegen keverjük el benne a pudingport, az édesítő tablettákat, a vérnarancs aromát és a zselatint is, főzzük össze őket. Kevergetve hűtsük meg kissé (kevergetve 2-3 percig) a krémet, és öntsük rá a túrós rétegre.
  9. Hagyjuk legalább 2 óráig hűtőben dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7343
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem is olyan régen olvastam egy cikket a neten, melyben jól lehúzták a régi sütirecepteket: jaffa szelet, méteres kalács, stb. Ezt a receptet egy egészséges ellensúlyozásnak szántam azoknak, akik nem hagyták magukat meggyőzni... Tápértékeit tekintve: 25 szeletre vágva, 1 szeletben: 87 kcal és 5,3 ch van.

Hozzávalók

Piskótához

Túrókrémhez

Narancstetőhöz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...