r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós rácsos süti

Jolán
Narancsos-túrós rácsos süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

848
Kalória
27.8g
Fehérje
100g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
186.8g
Víz
137.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
50.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.3 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499.8 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    934.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, reszelt narancshéjat. Összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit két részre veszünk. Az egyik rész kisebb legyen, hiszen a töltelék tetejére csak csíkokat teszünk.
  3. A nagyobb tésztát a tepsi nagyságára nyújtjuk. (Nem baj, ha töredezik nyugodtan kipótolhatjuk, úgyis a sülés során összesül.)
  4. Betesszük a tepsibe, és rásimítjuk a tölteléket.
  5. Töltelék:
  6. A fehérjéket habbá verjük.
  7. A túrót a cukorral, narancshéjjal áttörjük.
  8. Hozzáadjuk a felkockázott narancsot, átkeverjük.
  9. Finoman belekeverjük a felvert habot.
  10. Kinyújtjuk a megmaradt tésztánkat és felcsíkozzuk, majd átlósan ráhelyezzük a tésztára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x22

Vásároltam egy vödör narancsot, és mindenképp valami narancsosat akartam sütni. Túró, narancs... hmm... Ez a süti kerekedett belőle. Tésztája a baracklekváros almás pitém, amiben tudtam, nem csalódhatok. :-)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...