r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós rácsos süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Narancsos-túrós rácsos süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

848
Kalória
27.8g
Fehérje
100g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
186.8g
Víz
137.3g
Koleszterin
3.7g
Rost
50.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.3 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7006.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    934.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 4244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, reszelt narancshéjat. Összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit két részre veszünk. Az egyik rész kisebb legyen, hiszen a töltelék tetejére csak csíkokat teszünk.
  3. A nagyobb tésztát a tepsi nagyságára nyújtjuk. (Nem baj, ha töredezik nyugodtan kipótolhatjuk, úgyis a sülés során összesül.)
  4. Betesszük a tepsibe, és rásimítjuk a tölteléket.
  5. Töltelék:
  6. A fehérjéket habbá verjük.
  7. A túrót a cukorral, narancshéjjal áttörjük.
  8. Hozzáadjuk a felkockázott narancsot, átkeverjük.
  9. Finoman belekeverjük a felvert habot.
  10. Kinyújtjuk a megmaradt tésztánkat és felcsíkozzuk, majd átlósan ráhelyezzük a tésztára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x22

Vásároltam egy vödör narancsot, és mindenképp valami narancsosat akartam sütni. Túró, narancs... hmm... Ez a süti kerekedett belőle. Tésztája a baracklekváros almás pitém, amiben tudtam, nem csalódhatok. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!