r
Nosalty Logó

Narancsos torta Camy Cattytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Camy Catty
Narancsos torta Camy Cattytől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2658 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1499.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    1775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3809 micro
Összesen 5138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat szétválasztjuk, sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, sütőport, olajat és a vizet.
  2. Fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a másik masszába.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Kb. 28x32 cm-es. 15-20 perc alatt megsütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen félbevágjuk a tésztát.

Krém

  1. 3 narancsot lereszelünk, levét kinyomjuk.
  2. A 3 csomag vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és kevés narancslével. A többi narancslevet feltesszük melegíteni, amikor elkezd forrni, beleöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Tűzről levéve beletesszük a feldarabolt kocka margarint, a narancs lereszelt héját és 1 csomag zselatinfixet.
  3. A narancsos töltelékünket hagyjuk kihűlni, majd amikor még jól kenhető, vastagon megkenjük vele a tortalapunkat.
  4. Rátesszük a piskóta levágott tetejét, és tetszőlegesen díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 472
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Camy Catty 1 recept

Kisfiam 11. születésnapjára narancsos tortát kért, nagy kedvenc lett a gyerekeknél, mi már csak a morzsákat tudtuk megkóstolni. :-) A tésztája finom puha levegős, a krém olyan, mintha narancsba harapnánk, nem túl édes, nem savanyú, egyszerűen szuper!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...