Narancsos tiramisu házi babapiskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
házi babapiskóta
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
15g finomliszt53 kcal
-
1g porcukor2 kcal
narancsos mascarponekrém
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
összeállítás
-
17g feketekávé2 kcal
-
3g cointreau8 kcal
-
4 kcal
Összesen
503
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
házi babapiskóta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
7g porcukor27 kcal
narancsos mascarponekrém
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
750g mascarpone3030 kcal
összeállítás
-
200g feketekávé18 kcal
-
40g cointreau92 kcal
-
46 kcal
Összesen
6020
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
házi babapiskóta
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
narancsos mascarponekrém
-
10.1g tojás13 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
4.1g narancslé2 kcal
-
34.4g mascarpone139 kcal
összeállítás
-
9.2g feketekávé1 kcal
-
1.8g cointreau4 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
277
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
503
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.6 g
Zsír
-
Összesen 363.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 2022 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2927.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 712.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 1587 mg
-
Retinol - A vitamin: 755 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 190 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2429 micro
Összesen
6020
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
277
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
házi babapiskóta
-
5 db tojásfehérje
-
6 db tojássárgája
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
175 g finomliszt
narancsos mascarponekrém
-
4 db tojás
-
1 narancsból nyert narancslé
-
750 g mascarpone
összeállítás
-
2 dl feketekávé
-
40 ml cointreau
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
házi babapiskóta
- A tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, akkor jó, ha habos, picikét folyékony és még fényes. Ekkor hozzákeverjük a tojássárgákat és belereszeljük a narancs héját is.
- Hozzászitáljuk a lisztet, majd spatulával alaposan összeforgatjuk, de nem vadul, hanem nagy, légies mozdulatokkal.
- A tésztát habzsákba töltjük, majd 10-12 centis csíkokat nyomunk belőle sütőpapírral bélelt tepsire.
- Megszórjuk a tetejüket porcukorral, majd 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
narancsos mascarponekrém
- A tojássárgákat a cukorral vízgőz felett kihabosítjuk, akkor jó az állaga, ha már minden cukorszem elolvadt benne.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a narancs levét és a mascarponét, majd csomómentesre keverjük.
- Végül két részben, nagy, levegős mozdulatokkal hozzáforgatjuk az előzőleg felvert tojásfehérjéket.
összeállítás
- A lefőtt kávét összekeverjük a narancslikőrrel. A megsült és kihűlt babapiskótákat leválasztjuk a sütőpapírról.
- Egy közepes méretű jénai vagy edény aljára lefektetünk egy sor babapiskótát, majd egy ecset segítségével mindegyiket átkenjük a narancsos kávéval, legalább kétszer.
- Erre jöhet a krém kb. harmada, ennek a tetejét elegyengetjük, majd megszórjuk kakaóporral. Erre jön újra a babapiskóta, krém, babapiskóta, krém, kakaópor. (Én középről kihagytam a kakaóport, hogy ne legyen túl kakaós, de minden réteget is megszórhatunk.)
- A kész tiramisut pár órára, de optimálisan egy egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 531
- Feltöltés dátuma: 2023. október 09.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Koronás Cukor
22 recept
A tiramisu az egyik kedvenc desszertünk, ami az ünnepi asztalon éppúgy megállja a helyét, mint egy hétvégi ebéd desszertjeként. Elkészíteni nem pár perc, ennek ellenére egyáltalán nem bonyolult - még akkor sem, ha házi babapiskótát készítünk hozzá. Ehhez márpedig az dukál, a tésztába reszelt narancshéj ugyanis még narancsosabbá varázsolja a tiramisut, aminek a krémjébe narancslé került, míg a kávét kevés narancslikőrrel bolondítottuk meg!