Narancsos mascarponekrém Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
A mascarponekrémhez:
-
125g mascarpone505 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
8g cointreau18 kcal
A narancs zseléhez:
-
38g narancslé18 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
4g cointreau9 kcal
A tálaláshoz:
-
65g narancs22 kcal
-
10 kcal
Összesen
638
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
A mascarponekrémhez:
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
32g cointreau74 kcal
A narancs zseléhez:
-
150g narancslé71 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
16g cointreau37 kcal
A tálaláshoz:
-
260g narancs89 kcal
-
41 kcal
Összesen
2554
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
A mascarponekrémhez:
-
44.8g mascarpone181 kcal
-
9g narancslé4 kcal
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
2.9g cointreau7 kcal
A narancs zseléhez:
-
13.5g narancslé6 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
1.4g cointreau3 kcal
A tálaláshoz:
-
23.3g narancs8 kcal
-
0.6g mandulapehely4 kcal
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
638
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 209.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 590 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
2554
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A mascarponekrémhez:
-
500 g mascarpone
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cointreau
A narancs zseléhez:
-
2 db lapzselatin
-
2 ek cointreau
A tálaláshoz:
-
1 közepes db narancs
-
1 ek mandulapehely
Elkészítés
A mascarponekrémhez:
- A mascarponét simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Hozzákeverjük a narancslevet és a narancslikőrt. A krémet poharakba osztjuk.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancslevet felmelegítjük, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hozzáadjuk a likőrt. Hűlni hagyjuk, majd elosztjuk a krémre.
- Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
- A mandulát megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
- Tálalás előtt a narancsfiléket elosztjuk a desszertre, és megszórjuk a mandulával.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5213
- Feltöltés dátuma: 2014. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mascarpone egy részét helyettesíthetjük túróval.