r
Nosalty Logó

Narancsos mascarponekrém Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Narancsos mascarponekrém Glaser  konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 2554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    590 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A mascarponekrémhez:

  1. A mascarponét simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Hozzákeverjük a narancslevet és a narancslikőrt. A krémet poharakba osztjuk.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancslevet felmelegítjük, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hozzáadjuk a likőrt. Hűlni hagyjuk, majd elosztjuk a krémre.
  3. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  5. A mandulát megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt a narancsfiléket elosztjuk a desszertre, és megszórjuk a mandulával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 5292
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mascarpone egy részét helyettesíthetjük túróval.

Hozzávalók

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...