r
Nosalty Logó

Narancsos-mandulás fonott kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Narancsos-mandulás fonott kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.1 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Lisztet elkeverjük a csipet sóval, vaníliás cukorral és a cukorral, valamint a fahéjjal.
  3. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt, tojásokat, kefirt, olvasztott vajat és a narancs levét.
  4. Robotgéppel selymes tésztát gyúrunk (amennyiben kell, természetesen hozzáadunk még tejet).
  5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük (kb. 40 perc).
  6. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és 6 darabba vágjuk.
  7. A darabokat finoman hengerré sodorjuk, és egyenlő részekre vágjuk (8-10 db).
  8. A kis darabokat két kezünk között hengerré sodorjuk, és két darabot összefonunk.
  9. Szilikonlapra vagy zsírozott tepsibe szép sorjában lerakjuk.
  10. A megmaradt tojásfehérjét felverjük, és bekenjük a kalácskákat, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
  11. 5 perces pihentetés után előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4148
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon randa hideg idő volt ma, így kedvemre sütögethettem. Kicsit még a karácsony is beugrott...hát gondoltam, miért ne lehetne egy kis narancs, egy kis mandula......ja és persze a pihe-puha kalács finom illata... Azt hiszem, ezt megsütöm karácsonykor is. A narancs leve, valamint a kefir különösen levegőssé teszi ezt a kalácskát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...