r
Nosalty Logó

Narancsos-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Narancsos-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 973 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.1 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3888 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük, a sütőt 170 fokra (alul-felül sütés) előmelegítjük.
  2. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a langyosra hűlt olvasztott margarint, majd felváltva hozzádolgozzuk a joghurtot és a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Végül beleszórjuk a mákot (mindenképp darálatlan, egész mák legyen!)
  3. Simítsuk a tortaformába és előmelegített sütőben tűpróbáig süssük, kb. 50 percig.

A mázhoz

  1. A mázhoz szitáljuk át a porcukrot és annyi frissen facsart narancslét adjunk hozzá, hogy sűrű, kenhető masszát kapjunk. Vonjuk be vele a kihűlt sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3336
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-mákos sütemény
Szofika 104 recept

A joghurttól pihe-puha, könnyű, szaftos süteményt kapunk, intenzív narancsízzel és egy kis extraként egész mákot szórunk bele: a puha süteményben a roppanós mákszemek isteniek lesznek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...