r
Nosalty Logó

Narancsos kuglóf 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos kuglóf 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1843 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 170 fokra (légkeveréses 150) előmelegítjük. A formát kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. A narancsot és a citromot nagyon alaposan forró vízben megmossuk, majd a héját lereszeljük, a levét kipréseljük.
  3. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül beletesszük a reszelt héjakat. Jól összedolgozzuk.
  5. A lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként a habos vajhoz adjuk. A narancs és a citrom levét beleöntjük. Alaposan elkeverjük.
  6. Formába öntjük és 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 664
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 81316
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam iskolai anyáknapi ünnepségére sütöttem ezt a kuglófot. Nagyon egyszerű, az összekeverése edénytakarékos és ami még ennél is fontosabb, hogy nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...