Narancsos kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
83g kalács306 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
33g tej19 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g narancslekvár25 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
500g kalács1835 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4230
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
34.7g kalács127 kcal
-
34.7g habtejszín101 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
4.2g narancslekvár10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
705
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 272.2 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4077.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1130 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.8 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 513.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 649 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 1956 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
4230
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
-
5 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
2 ek cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 ek barna cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A vajat vegyük ki előre a hűtőből, hogy kenhetővé puhuljon.
- Egy kb. kalácsméretű formát, magasabb tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki.
- A kalácsot vágjuk szeletekre. Minden szeletet nagyon vékonyan vajazzunk és kenjünk meg lekvárral, majd rendezzük őket állítva egymás mellé a formába. Az apró darabokkal, végekkel kitölthetjük a hézagokat, széleket.
- A tejszínt, tejet, tojássárgákat, egész tojást, cukrot keverjük el kézi vagy gépi habverővel, és ízesítsük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, tetszés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
- Öntsük a tejes keveréket a kalácsra, csipkedjünk vajdarabkákat a tetejére, végül pedig szórjuk meg kevés barna cukorral.
- Takarjuk le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig, majd szedjük le a fóliát, és süssük még további 10 percig, amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb 30x12x10
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 28199
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.
Ajánló
Ha szeretjük feldobhatjuk még mazsolával vagy kandírozott narancshéjjal. Nigella a gyömbéres verziónál (gyömkbérlekvárt használt)megszórta egy kis gyömbérporral is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Audrey
71 recept
Megmaradt kaláccsal vagy kenyérrel szerintem jobb dolog nem is történhetne! Nem egy diétás édesség, de nagyon finom! Alul krémes, szaftos, a teteje pedig finom ropogós, tesóm szerint kürtöskalácshoz hasonlít a rápirult cukor miatt. :) A recept Nigella gyömbéres kalácsfelfújt receptjén alapszik, amit a tévében láttam egyszer. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen lekvárral vagy akár nutellával is.