Narancsos cikóriasálata
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 277.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2162.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 832 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 443 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cikória külső leveleit eltávolítjuk, az alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját. Körülbelül 1 órát forró vízben áztatjuk. Majd lecsepegtetjük és leveleire szedjük.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
- A dresszinghez az összes hozzávalót simára keverjük. Ízesíthetjük frissen préselt narancslével és narancshéjjal.
- A cikórialeveleket és a narancsfiléket összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 10406
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A cikoriát azért áztatom forró vízbe, mert elvesz a keserűségéből.