r
Nosalty Logó

Narancskrémes torta RituCicu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancskrémes torta RituCicu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Mérjük ki a piskóta tészta hozzávalóit.
  3. A tojásokat válasszuk ketté.
  4. A tojássárgáját a cukorral robotgéppel kikeverjük kb. 4-5 perc alatt.
  5. Egy másik edényben kemény habbá verjük a fehérjét a csipet sóval.
  6. A cukros-tojásos egyveleghez szép lassan szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a fél csomag sütőport és a pudingport, és keverjük simára.
  7. Óvatosan forgassuk egybe a habbal.
  8. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és öntsük bele a masszánkat.
  9. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a sütőt lezárva még néhány percig bent hagyjuk a piskótát.
  10. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A két tasak vaníliás pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keveréssel besűrítve felfőzzük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a vaníliás cukrot, majd kihűtjük.
  2. Közben kemény habbá verjük a habtejszínt, majd beleforgatjuk a krémbe.
  3. Ha kész a krém, kettévágjuk a kihűlt piskótát, megkenjük a narancskrémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  4. Reszelt narancshéjjal díszíthetjük a kész sütemény tetejét, és villával szép hullámos formát adunk neki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2133
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, narancskrémes sütemény!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...