r
Nosalty Logó

Narancskrémes sütemény új köntösben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
_Évi_
Narancskrémes sütemény új köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6758 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a száraz alapanyagokat (liszt, 50 g cukor, kakaópor, sütőpor) keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjunk hozzá 50 g cukrot, tejet, olvasztott vajat, és gépi habverővel keverjük világos színűre.
  2. Miután a tojásokat megfelelő állagúra vertük-kevertük, egyesítsük, majd jöhet a száraz alapanyag hozzá. Kézi habverővel homogén állagúra keverjük, és közepes méretű (22x32) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő tűzhelyenként eltérő lehet, végezzünk tűpróbát.)

Krém

  1. 300 ml tejet lábosba öntünk, másik 300 ml tejet a liszttel simára kavarjuk, majd hozzáöntjük a meglévőhöz, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához 50 g cukrot, reszelt narancshéjat, illetve a narancs levét, bourbon vaníliás cukrot adunk hozzá, és gépi habverővel szép simára keverjük, majd egyesítjük a felvert fehérjével. A kihűlt lisztes tejet hozzáöntjük, és homogén állagúra keverjük.
  3. A piskótákat kisebb darabokra szaggatjuk, tál aljára tesszük, ráöntjük a narancskrémet (éppen, hogy ellepje), majd újabb piskótaréteg, és ismét narancskrém. Tegyük a hűtőbe, minimum 1 órára, hogy az ízek kellemesen összeérjenek. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 256
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
_Évi_ 2 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...