Narancskrémes sütemény új köntösben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
_Évi_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Krém
-
150g tej84 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
Összesen
793
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
68 kcal
-
200g tej112 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
600g tej336 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
Összesen
3168
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
32.5g tej18 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.9g narancslé2 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1689.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 94 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 465 micro
Összesen
793
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6758 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 2088 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 2350 mg
-
Nátrium 1850 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.8 g
-
Cukor 302 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
3168
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
150 g finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl tej
-
4 db tojás
-
40 g vaj
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
600 ml tej
-
75 g finomliszt
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
Elkészítés
Piskóta
- Először a száraz alapanyagokat (liszt, 50 g cukor, kakaópor, sütőpor) keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjunk hozzá 50 g cukrot, tejet, olvasztott vajat, és gépi habverővel keverjük világos színűre.
- Miután a tojásokat megfelelő állagúra vertük-kevertük, egyesítsük, majd jöhet a száraz alapanyag hozzá. Kézi habverővel homogén állagúra keverjük, és közepes méretű (22x32) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő tűzhelyenként eltérő lehet, végezzünk tűpróbát.)
Krém
- 300 ml tejet lábosba öntünk, másik 300 ml tejet a liszttel simára kavarjuk, majd hozzáöntjük a meglévőhöz, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához 50 g cukrot, reszelt narancshéjat, illetve a narancs levét, bourbon vaníliás cukrot adunk hozzá, és gépi habverővel szép simára keverjük, majd egyesítjük a felvert fehérjével. A kihűlt lisztes tejet hozzáöntjük, és homogén állagúra keverjük.
- A piskótákat kisebb darabokra szaggatjuk, tál aljára tesszük, ráöntjük a narancskrémet (éppen, hogy ellepje), majd újabb piskótaréteg, és ismét narancskrém. Tegyük a hűtőbe, minimum 1 órára, hogy az ízek kellemesen összeérjenek. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 256
- Feltöltés dátuma: 2021. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
_Évi_
2 recept