r
Nosalty Logó

Napraforgó Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi
Napraforgó Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11457.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    7212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 3950 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot.
  2. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
  3. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd megkenjük a töltelék felével.
  4. Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
  5. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer megtekerünk.
  6. Kb 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét mákkal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal, napraforgómaggal, stb.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2499
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám készítette először a páromnak születésnapjára. Gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...