r
Nosalty Logó

Nápolyi rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nápolyi rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 1129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 4513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    237.4 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    3033 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    2654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    13127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 4513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Elkészítés

A rakott tésztához

  1. A répát, hagymát, zellert, gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel nem teljesen pépesre daráljuk. Az olívaolajon egy serpenyőben sózva, borsozva, 10-15 perc alatt, fedővel letakarva puhára pároljuk.
  2. A zöldséghez keverjük a darált húst és addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Rászórjuk az oregánót. Hozzáöntjük a bort és amikor az alkohol már elillant, belekeverjük a paradicsomot, amit fakanállal összenyomkodunk kisebb darabokra (vagy eleve daraboltat veszünk, bár azon rajta van a héja). 15 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A tésztát közben félkeményre főzzük enyhén sós vízben.
  4. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, de csak annyira, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, de ne barnuljon meg. A tejjel apránként feleresztjük, közben minden fázisnál keverjük csomómentesre. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és a sajt felét. Amint besűrűsödött, kész is.
  5. A tésztát keverjük össze a besamellel és a felét öntsük egy sütőtálba, vagy tepsibe. Egyenletesen osszuk szét a tetején a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és mehet a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17264
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Ajánló

Száraz vörösbort ajánlok hozzá, amit a raguba is tettünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem pontosan, honnan a recept, mindenesetre családom egyik kedvence. Olyannyira, hogy még Édesapám is szereti, aki egyébként nem rajong a tésztákért, főleg nem a spagettiért!

Hozzávalók

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...