Nápolyi rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott tésztához
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
24g gomba5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
A besamelhez
-
25g vaj179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
250g tej140 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
A tetejéhez
-
15g parmezán sajt59 kcal
Összesen
1129
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott tésztához
-
400g spagetti tészta1484 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g darált pulykahús460 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
A besamelhez
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
A tetejéhez
-
60g parmezán sajt235 kcal
Összesen
4513
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott tésztához
-
12.9g spagetti tészta48 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
3.2g zeller1 kcal
-
3.1g gomba1 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.9g darált pulykahús15 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
3.2g száraz vörösbor3 kcal
-
12.9g konzerv paradicsom2 kcal
A besamelhez
-
3.2g vaj23 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
32.3g tej18 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
A tetejéhez
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
Összesen
147
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2369.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 309.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1129
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 237.4 g
Zsír
-
Összesen 164 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9478.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 419 mg
-
Kálcium 3033 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 2822 mg
-
Nátrium 2654 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2248 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1118 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 948 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 13127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
4513
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 355 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A rakott tésztához
-
40 dkg spagetti tészta
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
3 közepes db gomba
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek oregánó
-
1 dl száraz vörösbor
A besamelhez
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
1 l tej
-
1 gerezd fokhagyma
A tetejéhez
Elkészítés
A rakott tésztához
- A répát, hagymát, zellert, gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel nem teljesen pépesre daráljuk. Az olívaolajon egy serpenyőben sózva, borsozva, 10-15 perc alatt, fedővel letakarva puhára pároljuk.
- A zöldséghez keverjük a darált húst és addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Rászórjuk az oregánót. Hozzáöntjük a bort és amikor az alkohol már elillant, belekeverjük a paradicsomot, amit fakanállal összenyomkodunk kisebb darabokra (vagy eleve daraboltat veszünk, bár azon rajta van a héja). 15 percig fedő alatt pároljuk.
- A tésztát közben félkeményre főzzük enyhén sós vízben.
- A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, de csak annyira, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, de ne barnuljon meg. A tejjel apránként feleresztjük, közben minden fázisnál keverjük csomómentesre. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és a sajt felét. Amint besűrűsödött, kész is.
- A tésztát keverjük össze a besamellel és a felét öntsük egy sütőtálba, vagy tepsibe. Egyenletesen osszuk szét a tetején a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és mehet a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 30 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 17264
- Feltöltés dátuma: 2012. december 23.
Ajánló
Száraz vörösbort ajánlok hozzá, amit a raguba is tettünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már nem emlékszem pontosan, honnan a recept, mindenesetre családom egyik kedvence. Olyannyira, hogy még Édesapám is szereti, aki egyébként nem rajong a tésztákért, főleg nem a spagettiért!