Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Orkat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
Előkészület
-
125g cukkini20 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
38g sajt132 kcal
Panírozás és sütés
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20 kcal
-
8g lenmag40 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
778
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
Előkészület
-
500g cukkini81 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
150g sajt528 kcal
Panírozás és sütés
-
50g finomliszt182 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
30g lenmag160 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3106
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
Előkészület
-
42.1g cukkini7 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa13 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
12.6g sajt44 kcal
Panírozás és sütés
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
1.7g parmezán sajt7 kcal
-
2.5g lenmag13 kcal
-
4.2g zsemlemorzsa17 kcal
-
14.3g napraforgó olaj126 kcal
Összesen
261
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1981.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 1069 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2758 micro
Összesen
778
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 250.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7925.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1633 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 4276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 652.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11034 micro
Összesen
3106
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 929 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Előkészület
-
1 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
2 gerezd fokhagyma
Panírozás és sütés
-
2 dkg parmezán sajt
-
3 ek lenmag
Elkészítés
Előkészület
- A cukkinit megmossuk, és héjával együtt - de lehet nélküle is - lereszeljük a reszelő kis lyukán, miután a magos belsejétől megszabadítottuk, majd sózzuk, és kb. fél órát, de legalább 20 percet pihentetjük.
- Közben lereszeljük a sajtokat, előkészülhetünk a panírozáshoz, ami abban különbözik a szokásostól, hogy a zsemlemorzsába reszelt parmezánt és lenmagot keverünk.
- Ha letelt a cukkini pihenőideje, nyomkodjuk ki a felesleges levet, majd keverjük össze a hozzávalókkal. Érdemes a sajtot apránként adagolni - én sok füstölt sajtot, kevesebb edamit és még kevesebb parmezánt használtam -, hogy jól el tudjuk oszlatni. Ha mindezzel megvagyunk, jól formázható, de aránylag lágy masszát kell kapnunk.
Panírozás és sütés
- Ezután hozzáláthatunk a panírozáshoz. Vegyünk 1 evőkanálnyi mennyiséget a kezünkbe, formázzunk belőle korongot, majd forgassuk a lisztbe, tojásba, végül a sajtos-magos zsemlemorzsába.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2501
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.
Ajánló
Párolt rizs vagy tejfölös mártogatós illik hozzá. Vagy akár mindkettő...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Orkat
10 recept
Ha kellő változatossággal készítjük el, nem lehet ráunni erre a zöldségre. Ez most egy őrülten sajtos variáció a témára. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják - garantáltan húsmentes. Nagy előnye, hogy a 'bunda' miatt sokkal kevesebb olajat szív magába, mint 'meztelen' - lapcsánka, kremzli, macok, lepcsánk, görhöny, bandurák, lepcsánka, krumpliprósza, lapotya, gánica, cicedli, borzaska, cicege, bere, beré, lapótya, berhe, berét, cicere, krumplis fluta, avagy matutka - társai.