r
Nosalty Logó

Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előkészület

Panírozás és sütés

Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előkészület

Panírozás és sütés

Összesen 3106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Előkészület

Panírozás és sütés

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7925.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    4276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11034 micro
Összesen 3106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Előkészület

Panírozás és sütés

Elkészítés

Előkészület

  1. A cukkinit megmossuk, és héjával együtt - de lehet nélküle is - lereszeljük a reszelő kis lyukán, miután a magos belsejétől megszabadítottuk, majd sózzuk, és kb. fél órát, de legalább 20 percet pihentetjük.
  2. Közben lereszeljük a sajtokat, előkészülhetünk a panírozáshoz, ami abban különbözik a szokásostól, hogy a zsemlemorzsába reszelt parmezánt és lenmagot keverünk.
  3. Ha letelt a cukkini pihenőideje, nyomkodjuk ki a felesleges levet, majd keverjük össze a hozzávalókkal. Érdemes a sajtot apránként adagolni - én sok füstölt sajtot, kevesebb edamit és még kevesebb parmezánt használtam -, hogy jól el tudjuk oszlatni. Ha mindezzel megvagyunk, jól formázható, de aránylag lágy masszát kell kapnunk.

Panírozás és sütés

  1. Ezután hozzáláthatunk a panírozáshoz. Vegyünk 1 evőkanálnyi mennyiséget a kezünkbe, formázzunk belőle korongot, majd forgassuk a lisztbe, tojásba, végül a sajtos-magos zsemlemorzsába.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2505
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Párolt rizs vagy tejfölös mártogatós illik hozzá. Vagy akár mindkettő...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha kellő változatossággal készítjük el, nem lehet ráunni erre a zöldségre. Ez most egy őrülten sajtos variáció a témára. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják - garantáltan húsmentes. Nagy előnye, hogy a 'bunda' miatt sokkal kevesebb olajat szív magába, mint 'meztelen' - lapcsánka, kremzli, macok, lepcsánk, görhöny, bandurák, lepcsánka, krumpliprósza, lapotya, gánica, cicedli, borzaska, cicege, bere, beré, lapótya, berhe, berét, cicere, krumplis fluta, avagy matutka - társai.

Hozzávalók

Előkészület

Panírozás és sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...