r
Nosalty Logó

Nagyon diós puha csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Nagyon diós puha csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    461.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 7056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és pici cukorral belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 perc, míg felfut habosra.
  2. Addig egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a végén a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet kézzel cipóvá gyúrjuk.
  3. Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Én ezt úgy szoktam, hogy a legalacsonyabb hőfokra bekapcsolom a sütőt 10 percre, majd a kikapcsolt sütőbe teszem a tésztát, így kb. egyenletesen 50-60 fok marad a sütőben a kelesztés idejére.
  4. Addig a töltelék hozzávalóit krémmé összekeverjük.
  5. Ha a cipó megkelt, pici lisztet alászórva nyújtófával egy 3-5 mm-es téglalapot készítünk belőle.
  6. Megkenjük egyenletesen a diókrémmel, majd feltekerjük.
  7. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk belőle, amiket sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra helyezünk lazán egymás mellé, és további 15 percet kelesztjük.
  8. Ha megkelt, a sütőt felforrósítjük, és visszatesszük megsülni.
  9. Amint "megfoghatóvá" hűlt, tálalható, és langyosan ehető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9975
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Imádom a nagyon pihe-puha csigát, de sajnos vagy kispórolják belőle a tölteléket, vagy száraz a dió benne. Vagy maga a tészta száraz. :( Ez a recept innen a NoSalty-ról ered Petruskától, de ő nem dióval készíti. Én kis módosítással megsütöttem a csigákat másféle krémmel, és végre tökéletes lett. Sajnos a kelt tészta "átka", hogy szinte mindig csak frissen jó, de úgy meg nagyon jó. Szóval ezt is langyosan, vagy max. 2-3 órásan kell megenni, de akkor viszont pazar. Ez a diós cucc meg jó ragacsossá is teszi, és kicsit karamellizálódik sütéskor. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...