Nagymamám farsangi fánkja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
150g tej84 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A töltelékhez
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
28 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
2086
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
600g tej336 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A töltelékhez
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
111 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
8347
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
26.1g tej15 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
43.5g finomliszt158 kcal
-
18.5g napraforgó olaj164 kcal
A töltelékhez
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.7g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 116.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
2086
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.7 g
Zsír
-
Összesen 466.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3504.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 383 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1424 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 879.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 256.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 180 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 719 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
8347
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg friss élesztő
-
2 ek cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 db tojásfehérje
-
2 ek cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttajuk.
- Majd hozzáadjuk a többi tejet, sárgáját és az étolajat.
- Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, állandóan kevergetve, majd amikor megfelelő állagú tésztát kapunk, azt fakanállal jól kidolgozzuk.
- Meleg helyen letakarva, jól bebugyolálva duplájára kelesztjük.
- Lisztezett munkaasztalon ujjnyi vastagságúra nyújtuk, majd kiszaggatjuk.
- A munkasztalon hagyjuk még egy kicsit kelni.
- Addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét a cukorral keményre keverjük, majd beletesszük a lekvárt, és jól beledolgozzuk.
- A fánkokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a lisztezett felét tesszük bele először, ujjunkkal egy kis mélyedést készítve középen, de nem átlyukasztva. Fedővel lefedjük.
- Mikor a fánkokat megfordítottuk, már fedő nélkül sütjük, majd szalvétára szedjük.
- Tálaláskor a fánkok közepébe teszünk a masszából, és meghintjük porcukorral.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15454
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kezdődik a farsang, itt az ideje a fánksütésnek. Ezzel a fehérjés-lekváros töltelékkel fel tudjuk használni a fehérjét, és így különleges tölteléket kapunk. Már a nagymamám is így készítette, és mindenki nagyon szerette. Úgy az igazi, hogy a fánkot kézzel kell falatokra tépni, és tunkolni a töltelékbe.:)