r
Nosalty Logó

Nagymamám farsangi fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagymamám farsangi fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    466.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 8347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttajuk.
  2. Majd hozzáadjuk a többi tejet, sárgáját és az étolajat.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, állandóan kevergetve, majd amikor megfelelő állagú tésztát kapunk, azt fakanállal jól kidolgozzuk.
  4. Meleg helyen letakarva, jól bebugyolálva duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett munkaasztalon ujjnyi vastagságúra nyújtuk, majd kiszaggatjuk.
  6. A munkasztalon hagyjuk még egy kicsit kelni.
  7. Addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét a cukorral keményre keverjük, majd beletesszük a lekvárt, és jól beledolgozzuk.
  8. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük úgy, hogy a lisztezett felét tesszük bele először, ujjunkkal egy kis mélyedést készítve középen, de nem átlyukasztva. Fedővel lefedjük.
  9. Mikor a fánkokat megfordítottuk, már fedő nélkül sütjük, majd szalvétára szedjük.
  10. Tálaláskor a fánkok közepébe teszünk a masszából, és meghintjük porcukorral.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15454
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdődik a farsang, itt az ideje a fánksütésnek. Ezzel a fehérjés-lekváros töltelékkel fel tudjuk használni a fehérjét, és így különleges tölteléket kapunk. Már a nagymamám is így készítette, és mindenki nagyon szerette. Úgy az igazi, hogy a fánkot kézzel kell falatokra tépni, és tunkolni a töltelékbe.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...