r
Nosalty Logó

Nagyi diós beiglije másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyi diós beiglije másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 3287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt kikeverjük az élesztővel.
  2. A többi alapanyagot összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd annyi fehérbort adunk hozzá, hogy se lágy se kemény ne legyen.
  3. A tésztát egy órát pihentetjük a hűtőben.
  4. A darált diót felrakjuk főzni egy kis vízzel, majd hozzáadunk ízlés szerint juharszirupot, citromhéjat és mazsolát. A végén teszünk bele egy kis fehérbort. Amikor már nem tűzforró, beletesszük a vajat is. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tészát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a hideg tölteléket. Visszahajtjuk a két végét, ezután óvatosan feltekerjük. Kicsit megnyomkodjuk a tetejét, hogy laposabb legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd 20 percet várunk. Ezután újra megkenjük vele. Megszurkáljuk a beiglit villával, hogy ne repedjen szét, és már mehet is a sütőbe!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4899
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám isteni beigli receptjét próbáltam egy kicsit egészségesebb formában elkészíteni. Finom lett!:) A fehérbor nagyon fontos, mert attól lesz omlós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...