Muszaka vörösborosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
188g tej105 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1600g padlizsán380 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
750g tej420 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3339
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
35.4g padlizsán8 kcal
-
8.8g burgonya5 kcal
-
11.1g darált sertéshús20 kcal
-
5.5g vörösbor5 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1.1g sajt4 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 741.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.5 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1623 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 2399 mg
-
Nátrium 1309 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.7 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 2967.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 997 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2546 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1955 micro
Összesen
3339
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 285 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 db padlizsán
-
4 db burgonya
-
500 g darált sertéshús
-
2.5 dl vörösbor
-
5 db paradicsom
-
0.5 kk fahéj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
750 ml tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 db tojás
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk, és 20 percre félretesszük.
- A hagymát felkockázzuk, és kevés vízben megpároljuk. Ha a víz elpárolgott, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk. Ízesítsük a fahéjjal, sóval, borssal, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomokat és a darált húst, és pároljuk tovább.
- Öntsünk hozzá egy pohár vizet, fedjük le és közepes tűzön pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojások felvert habját.
- A padlizsánkarikákat szárítgassuk meg, majd mindkét oldalukat süssük meg kicsit. A burgonyát meghámozzuk, és szintén pirítsuk meg kicsit. Egy mély tepsibe rétegesen rakjuk a padlizsánt, krumplit és húst. Ismételjük, míg az alapanyag el nem fogy. Az utolsó réteg padlizsán legyen.
- A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztet. Ha a liszt aranyszínűvé pirul, hozzáadjuk a forró tejet, a tojások sárgáját, szerecsendiót és a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, és a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7854
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik kedvenc görög ételem... Ideje volt otthon elkészíteni.