r
Nosalty Logó

Muszaka vörösborosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muszaka vörösborosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2967.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2546 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 3339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk, és 20 percre félretesszük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés vízben megpároljuk. Ha a víz elpárolgott, ráöntünk egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk. Ízesítsük a fahéjjal, sóval, borssal, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomokat és a darált húst, és pároljuk tovább.
  3. Öntsünk hozzá egy pohár vizet, fedjük le és közepes tűzön pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojások felvert habját.
  4. A padlizsánkarikákat szárítgassuk meg, majd mindkét oldalukat süssük meg kicsit. A burgonyát meghámozzuk, és szintén pirítsuk meg kicsit. Egy mély tepsibe rétegesen rakjuk a padlizsánt, krumplit és húst. Ismételjük, míg az alapanyag el nem fogy. Az utolsó réteg padlizsán legyen.
  5. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztet. Ha a liszt aranyszínűvé pirul, hozzáadjuk a forró tejet, a tojások sárgáját, szerecsendiót és a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, és a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7854
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc görög ételem... Ideje volt otthon elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...