r
Nosalty Logó

Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Róka konyha
Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst megmossuk, enyhén besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, kevés citromlével, az apróra feldarabolt zöldfüszerekkel, majd a húsra kenjük. Pár órát állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ráreszeljük a citrom héját, rámorzsoljuk a vajat, és felöntjük a borral. Hagyjuk sercegni pár percig.
  3. Forró sütőben sütjük készre a boros szafttal, pár szelet vöröshagymával és a gerezdekre vágott almával.
  4. Krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7572
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Róka konyha 5 recept

Egyik ismerősöm nagymamája tenyészt nyulakat, és rendszeresen vágnak is le fogyasztásra. Szerencsére mindig megajándékoznak pár szép combbal vagy gerinccel. Nem kell tőle idegenkedni, az íze a csirkére hasonlít, csak kissé karakteresebb. Eredményként ne várjuk vajpuha húst, hiszen izmos állat. Sokszor készítettem már nyulat vadasként, rántott húsként, de ez a variáció az eddigi legnyerőbb nálunk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...