Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Róka konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
383
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1533
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 265.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
383
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2494.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
1533
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A nyúlhúst megmossuk, enyhén besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, kevés citromlével, az apróra feldarabolt zöldfüszerekkel, majd a húsra kenjük. Pár órát állni hagyjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ráreszeljük a citrom héját, rámorzsoljuk a vajat, és felöntjük a borral. Hagyjuk sercegni pár percig.
- Forró sütőben sütjük készre a boros szafttal, pár szelet vöröshagymával és a gerezdekre vágott almával.
- Krumplipürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7589
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Róka konyha
5 recept
Egyik ismerősöm nagymamája tenyészt nyulakat, és rendszeresen vágnak is le fogyasztásra. Szerencsére mindig megajándékoznak pár szép combbal vagy gerinccel. Nem kell tőle idegenkedni, az íze a csirkére hasonlít, csak kissé karakteresebb. Eredményként ne várjuk vajpuha húst, hiszen izmos állat. Sokszor készítettem már nyulat vadasként, rántott húsként, de ez a variáció az eddigi legnyerőbb nálunk.