r
Nosalty Logó

Mustáros töltött tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Mustáros töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 3471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    345 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 3471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
  2. Ha kihűltek, kettévágjuk a tojásokat, a sárgáját külön tesszük.
  3. Majonézt keverünk. Kiveszünk két főtt tojássárgáját, villával összetörjük, simára keverjük a nyers tojássárgával. Cseppenként, folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat, közben egy-egy kevés mustárt is adunk hozzá, ha túl kemény lenne.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A többi tojássárgát a májkrémmel összetörjük, ha szükséges, sózzuk (kicsit sósabb legyen inkább, mert a fehérje sótlan), fűszerezzük. Ha túl száraz lenne, kevés majonézt adhatunk hozzá, vagy margarint, tejfölt.
  5. A majonézt elsimítjuk egy nagy tányéron.
  6. A fehérjékbe beletöltjük a tölteléket, s töltelékkel lefele a majonézbe fektetjük.
  7. Paprikakrémmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14410
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Ajánló

Tavasszal, nyáron petrezselyemzöldet is tűzök a tetejére, így sokkal mutatósabb.  Bolti majonézzel is lehet készíteni, de én szívesebben kavarom otthon, így megkímélem a családot egy újabb "E-betű-bombától".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy régi recept, de ma is kedvenc előételeink közé tartozik.   Azért olyan "szép", mert a lassan 9 éves lányom díszítette. És hagyott maguknak majonézmentesen is, mert ők csak úgy eszik meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...