r
Nosalty Logó

Mustáros-tepertős pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
and.nikol13
Mustáros-tepertős pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 4534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, borssal összekeverjük, ezután hozzáadjuk a zsírt, amit elmorzsolunk benne. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk azt. Ha megvan, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással együtt. Jól összegyúrjuk, pihentetjük (kb. 15 perc).
  2. A tepertőt, ha boltban vesszük pasztaként, összekeverjük a mustárral. Ha pedig kész tepertőnk van, akkor egy aprítógépben pépesre (ki hogy szereti) aprítjuk. Mustárból ízlés szerint többet is tehetünk hozzá.
  3. A tésztát ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, ezen elkenjük a tepertős krémet, majd egy szimpla, egy dupla hajtás után kb. 20 percig letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
  4. SZIMPLA HAJTÁS: A téglalap alakú tészta egyik oldalát a feléig behajtjuk, majd erre hajtjuk rá a másik oldalát. (Szemből így egy függőleges téglalap alakú tésztát látunk.) MEGFORDÍTJUK (vízszintesen), majd jöhet a DUPLA HAJTÁS: Kinyújtjuk a tésztát ismét kb. ujjnyi vastag téglalapra, képzeletben megfelezzük, és mindkét oldalát a feléig behajtjuk, majd az egyik oldalát ráterítjük a másikra.
  5. Ezt követően megint egy szimpla, egy dupla hajtást végzünk, majd ismét 20 percre pihenni hagyjuk.
  6. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, késsel bevagdossuk a tetejét, majd kiszurkáljuk, a tepsire pakoljuk majd egy 20 percet kelni hagyjuk. Bekenjük tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1584
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros-tepertős pogácsa
and.nikol13 25 recept

Nagyon finom vendégváró fogás. A mustár kis pluszt ad még az amúgy is nagyon finom tepertős pogácsának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...