Mustáros karfiolsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
81
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 173.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
81
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1513.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 694.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt kissé előfőzzük sós vízben, kb. 5 percig forraljuk, ekkor még roppanós marad. Hagyjuk kihűlni.
- A retket megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, tálba tesszük, és enyhén megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és felszeleteljük, hozzáadjuk a retekhez.
- Az almát kis kockákra vágjuk, ez is mehet a többiekhez a tálba.
- Egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a mustárt, a joghurtot, a citomlevet összekeverjük, és édesítjük, amennyire a szánk íze kívánja. Megborsozzuk, jól kikeverjük, és nyakon öntjük vele a feldarabolt zöldségeket.
- Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, és hűtőben jól lehűtjük.
- Receptkönyvben: 482
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24203
- Feltöltés dátuma: 2010. december 01.
Ajánló
Húsok mellé és magában egy szelet piritóssal is tökéletes étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karfiolfőzeléket akartam készíteni. Vasárnap délelőtt épp egy régi Prímakonyhát lapozgattam, amiben sokféle karfiolsaláta receptre bukkantam. Ez volt az egyik változat, bár kissé megvariáltam az almáva,l és az eredeti receptben almaecet van, ami nekem nem volt itthon. Így került bele a citromlé. Szerintem nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!