Mustáros göngyölt pecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sasika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
325g sertés rövidkaraj540 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
71 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
A körethez
Összesen
1179
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
1300g sertés rövidkaraj2158 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0 kcal
-
60g mustár36 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
A körethez
Összesen
4711
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
41.6g sertés rövidkaraj69 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
4.8g tejföl9 kcal
-
0 kcal
-
1.9g mustár1 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A körethez
Összesen
150
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1894.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 500.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
1179
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 371.6 g
Zsír
-
Összesen 205 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7577.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 476 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 4276 mg
-
Nátrium 1634 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2002.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 358 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 768 micro
-
Kolin: 1194 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 2110 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1870 micro
Összesen
4711
kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 164 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
25 dkg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 db tojás
-
150 g tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
6 ek mustár
-
2 db paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
A körethez
Elkészítés
A húshoz
- A karajt hosszában szétvágjuk, de nem egészen, csak "kinyitjuk". Ezután kiklopfoljuk téglalap alakúra kb. egy ujjnyi vastagra.
- Ezután mindkét oldalát sózzuk, beszórjuk fűszerpaprikával és a belső felét vastagon bekenjük mustárral.
- Elkészítjük a tölteléket: a darálthúshoz hozzáadjuk az egy egész tojást, egy kis doboz tejfölt, az összeaprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
- A tölteléket az előkészített karajon egyenletesen elosztjuk.
- A karajt felgöngyöljük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne nagyon jöjjön ki, ezután ( én spárgával szoktam ) megkötözzük.
- Nagy edényben kevést olajat hevítünk, majd beletesszük a karajt és minden oldalát jól megkapatjuk. Nem baj ha egy kicsit leragad, majd feljön.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy tudjon benne párolódni.
- A lébe rakunk egész borsot, babérlevelet, a paradicsomokat. Én a lébe is szoktam tenni mustárt is.
- Fedő alatt készre pároljuk, menet közben utánaízesíthetünk.
- A puha húst kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A szaftot átszűrjük ( De csak az egész bors miatt. Egyébként én nem szoktam, engem nem zavar. )
- A sütőt 200 C fokra melegítjük.
- A kihűlt húsról levesszük a spárgát és berakjuk a forró sütőbe, pirosra sütjük.
- Megint hagyjuk kihűlni, ezután szépen lehet szeletelni.
- Hasábburgonyával és párolt rizzsel vegyesen tálaljuk, meglocsoljuk a pikáns szafttal, de tálalhatjuk külön mártásos edényben is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 22152
- Feltöltés dátuma: 2010. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
sasika
5 recept
Ezt a receptet még nagyon régen egy újságban olvastam és kipróbáltam. Egy kicsit macerásnak tűnik, de minden kétséget kizáróan megéri, mert nagyon finom. Én legtöbbször ünnepekkor szoktam elkészíteni.