r
Nosalty Logó

Mustáros göngyölt pecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sasika
Mustáros göngyölt pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.6 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    4276 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 4711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt hosszában szétvágjuk, de nem egészen, csak "kinyitjuk". Ezután kiklopfoljuk téglalap alakúra kb. egy ujjnyi vastagra.
  2. Ezután mindkét oldalát sózzuk, beszórjuk fűszerpaprikával és a belső felét vastagon bekenjük mustárral.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a darálthúshoz hozzáadjuk az egy egész tojást, egy kis doboz tejfölt, az összeaprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
  4. A tölteléket az előkészített karajon egyenletesen elosztjuk.
  5. A karajt felgöngyöljük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne nagyon jöjjön ki, ezután ( én spárgával szoktam ) megkötözzük.
  6. Nagy edényben kevést olajat hevítünk, majd beletesszük a karajt és minden oldalát jól megkapatjuk. Nem baj ha egy kicsit leragad, majd feljön.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy tudjon benne párolódni.
  8. A lébe rakunk egész borsot, babérlevelet, a paradicsomokat. Én a lébe is szoktam tenni mustárt is.
  9. Fedő alatt készre pároljuk, menet közben utánaízesíthetünk.
  10. A puha húst kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A szaftot átszűrjük ( De csak az egész bors miatt. Egyébként én nem szoktam, engem nem zavar. )
  12. A sütőt 200 C fokra melegítjük.
  13. A kihűlt húsról levesszük a spárgát és berakjuk a forró sütőbe, pirosra sütjük.
  14. Megint hagyjuk kihűlni, ezután szépen lehet szeletelni.
  15. Hasábburgonyával és párolt rizzsel vegyesen tálaljuk, meglocsoljuk a pikáns szafttal, de tálalhatjuk külön mártásos edényben is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 22234
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sasika 5 recept

Ezt a receptet még nagyon régen egy újságban olvastam és kipróbáltam. Egy kicsit macerásnak tűnik, de minden kétséget kizáróan megéri, mert nagyon finom. Én legtöbbször ünnepekkor szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...