r
Nosalty Logó

Mustáros csirkemáj Brizsó konyhájából

Brizsó
Mustáros csirkemáj Brizsó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

552
Kalória
36g
Fehérje
26.6g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
137.1g
Víz
497.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
405.2mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4233 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 552 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16970 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3261 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16931 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 2205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1799 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat, szabadítsuk meg a zsíros részektől, majd szeleteljük fel.
  2. Kockázzuk fel a bacont.
  3. Keverjük össze a mustárt, olajat és a fűszereket.
  4. A már felszeletelt májhoz adjuk hozzá a főtt rizst, bacont és a mustáros szószt, keverjük össze jó alaposan.
  5. A zsírral kikent tepsibe öntsük az elegyet, tetejét szórjuk meg sajttal.
  6. 175 fokon 15 percig sütjük, majd 5 percig 200 fokon felső sütéssel pirítjuk tetején a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy péntekre májat terveztünk vacsorára főzni, de személy szerint nem kívántam a jól megszokott resztelt májat. Keresgélni kezdtem, interneten több recept olvasása során találkoztam a máj és a mustár párosával. Több hasonló recept átolvasása után alkottam meg a sajátunkat, amely nem csak rendkívül finom, de gyorsan elkészíthető egy fárasztó munkanap után. Az alapreceptet, amely végül megtetszett, itt olvasható.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...