r
Nosalty Logó

Mustáros csirkemáj Brizsó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Mustáros csirkemáj Brizsó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4233 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 552 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16970 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3261 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16931 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 2205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1799 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a májat, szabadítsuk meg a zsíros részektől, majd szeleteljük fel.
  2. Kockázzuk fel a bacont.
  3. Keverjük össze a mustárt, olajat és a fűszereket.
  4. A már felszeletelt májhoz adjuk hozzá a főtt rizst, bacont és a mustáros szószt, keverjük össze jó alaposan.
  5. A zsírral kikent tepsibe öntsük az elegyet, tetejét szórjuk meg sajttal.
  6. 175 fokon 15 percig sütjük, majd 5 percig 200 fokon felső sütéssel pirítjuk tetején a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2180
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Ajánló

A már mustárral elkevert májas, baconös rizst hagyjuk állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Egy péntekre májat terveztünk vacsorára főzni, de személy szerint nem kívántam a jól megszokott resztelt májat. Keresgélni kezdtem, interneten több recept olvasása során találkoztam a máj és a mustár párosával. Több hasonló recept átolvasása után alkottam meg a sajátunkat, amely nem csak rendkívül finom, de gyorsan elkészíthető egy fárasztó munkanap után. Az alapreceptet, amely végül megtetszett, itt olvasható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...