r
Nosalty Logó

Muffin vendégváró torony Iluskától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Muffin vendégváró torony Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

burgonyapüré + összeállítás

darált húsos rész

Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

burgonyapüré + összeállítás

darált húsos rész

Összesen 1777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

burgonyapüré + összeállítás

darált húsos rész

Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

burgonyapüré + összeállítás

darált húsos rész

Elkészítés

burgonyapüré + összeállítás

  1. A krumplikat megfőzzük sós vízben, összetörjük, vajat teszünk hozzá, majd a tejet, és jól pürésítjük.
  2. A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Kissé megpirítjuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük. A muffinformába teszünk egy kanálnyi pürét, erre kis darált húst, ismét egy kis pürét, erre kis darab sajtot, végül befedjük egy tojáskarikával. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
  4. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 190 fokon. Ha kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, és tálra tesszük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 635
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 15.

Ajánló

Én ezt,- ahogy a képen látható is,-almapaprikával tálaltam!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ezeket a hozzávalókat megtaláljuk a hűtőben, spejzban, akkor éppúgy bárki nekiláthat, mint én is tettem, mikor nem várt látogató érkezett hozzám. Amíg én előkészültem, és elkészítettem ezt a "tornyot", addig szórakoztattuk egymást a dumcsizással........ :-))))

Hozzávalók

burgonyapüré + összeállítás

darált húsos rész

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...