r
Nosalty Logó

Mozart-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Mozart-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    337.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6894.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2910 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.3 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 6860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük.
  2. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon világosbarnára sütjük.
  3. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk.
  4. A marcipánmasszát egy porcukorral beszórt fóliára tesszük. Egy másikkal betakarjuk, és sodrófával vékonyra (kb5 mm) nyújtjuk.
  5. A mogyorókrémet 5 percre üvegestül forró vízbe állítjuk, hogy kicsit könnyebben lehessen kenni. (Nem szabad nagyon folynia, mert akkor a tészta beissza.) A kettévágotttészta alsó részére kenjük a krém felét.
  6. A kinyújtott marcipánt a mogyorókrémmel kent tésztára egyengetjük.
  7. A maradék mogyorókrémet eloszlatjuk a marcipánon.
  8. Beborítjuk a tészta felső részével.
  9. Az étcsokit darabokra tördeljük, gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat.
  10. Ha kész a csokiöntet, spatulával felkenjük a süteményre, úgy, hogy minden oldalon beborítsa.
  11. Még mielőtt megdermed, rászórjuk a feldarabolt mogyorót.
  12. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, és az ízek is összeérjenek.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 30588
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeit receptet a Nők Lapja konyhában találtam. Kicsit változtattam rajta, és mivel a mogyorókrém-marcipán kombináció nekem a kis salzburgi csokigolyókat juttatja eszembe, hát ezen a néven készítettem el Mozart-kugler rajongó barátom karácsony előtti vacsorájára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...