r
Nosalty Logó

Moussaka Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Moussaka Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 2893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós vízben megfőzzük.
  2. A vöröshagymát 2 ek olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált marhát, az összezúzott fokhagymát, enyhén sózzuk, borsozzuk, 1 csapott tk. fahéjat keverünk hozzá, végül a Worcestershire-szószt, és fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk.
  3. A padlizsánokat megpucoljuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, nagy teflonserpenyőben 1 ek olajon (nem szabad többet tenni, mert mindet felszívja) 1-1 padlizsánt megpirítunk úgy, hogy amikor megfordítjuk, megszórjuk zöldség grillfűszerrel, tálra szedjük.
  4. Ha minden kész, elkezdjük egymásra rétegezni. Alulra kerül a padlizsán, rá a rizs vékonyka rétegben, majd a darált marha, erre pedig vékonyra szeletelt paradicsomot teszünk, majd újra kezdjük a rétegek gyártását, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére a tojással elkevert tejfölt tesszük, amit megszórunk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23106
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moussaka Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge padlizsánt kaptam az üzletben jó áron. A hűtőbe pedig ott figyelt 45 dkg-nyi marha hátszín, amit nem tudtam mire használjak el. Itt kellett rájönnöm, milyen egyszerű is hátszínt hártyázni, persze csak akkor, ha darálthúsra van szükségem. Néhányat forgattam a daragépben a húson, és tökéletesen leszedte a hártyákat, és nem lett túl apró a hús. Nagyszerű találmány ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...