Mosolygós barackos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
46g tojás58 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
barackzselé
-
50g barackkonzerv36 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
23 kcal
krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
8g víz0 kcal
tetejére
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
Összesen
770
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
275g tojás346 kcal
-
173g cukor668 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
126 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
barackzselé
-
300g barackkonzerv216 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
300g rostos gyümölcslé138 kcal
krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
50g víz0 kcal
tetejére
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
Összesen
4621
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
13.8g tojás17 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
1.9g burgonyakeményítő6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
barackzselé
-
15.1g barackkonzerv11 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
15.1g rostos gyümölcslé7 kcal
krém
-
12.6g mascarpone51 kcal
-
0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
tetejére
-
5g habtejszín15 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
770
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2519.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.5 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 973.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 840 mg
-
Retinol - A vitamin: 1405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 277 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1384 micro
Összesen
4621
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
tészta
-
5 db tojás
-
0.5 bögre finomliszt
-
0.3 bögre burgonyakeményítő
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vaníliás cukor
barackzselé
-
30 dkg barackkonzerv
-
10 teáskanál zselatin
krém
-
25 dkg mascarpone
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
250 ml habtejszín
-
1 teáskanál zselatin
-
0.5 dl víz
tetejére
-
100 ml habtejszín
-
10 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
tészta
- Piskótát készítünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a cukrok és a só fokozatos hozzáadásával fényesre verjük. Hozzádolgozzuk a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy a habot ne törjük, hozzákeverjük a keményítővel elkevert lisztet, tepsibe simítjuk, sütjük.
- Ha a piskóta kihűlt, meglocsoljuk a barackkonzervből nyert szirup 1/3-ával, amelyet 2 evőkanál vízzel hígítottunk. A maradék sziruphoz hozzáöntünk annyi baracklevet, amellyel fél liternyi folyadékot kapunk. Felforrósítjuk egy csomag zselatinnal( ez kb. 10 teáskanálnyi), de vigyázva, hogy fel ne forraljuk! Belekeverjük az apróra kockázott barackot, majd hűtjük egészen addig, míg már kocsonyásodik, de még kezelhető. Ekkor rákenjük a piskótára, majd hűtőbe tesszük.
- Elkészítjük e krémet. A mascarponéhoz keverjük a kakaóport, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint, és a mascarponéhoz keverjük. Ezt a krémet kanalazzuk rá a már megdermedt zselére, elsimítjuk, és tovább hűtjük.
- Amíg ezzel a réteggel is hűl a süti, elkészítjük a ganache-t. Az 1 dl tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokit, majd fényesre keverjük. Amikor kellően hűlt a csokink, rásimítjuk a krémre. Egy éjszakán át tartsuk a hűtőben!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 3577
- Feltöltés dátuma: 2018. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
"Inom"
70 recept
Egy unalmas délután a Kárpátka receptje után kutakodtam, amikor megláttam egy lengyel oldalon ezt a sütit. Szerelem első látásra, s ez a szerelem csak mélyült, amikor elkészítettem. Lengyel tudásom semmi, a nyers fordításban szereplő név pedig nem tetszett, így én kereszteltem el.