Morzsás vaníliakrémes tallér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vaníliakrémhez:
-
50g tej28 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A kelt tésztához:
-
35g kenyérliszt bl80126 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
18g tej10 kcal
-
3 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
6g vaj43 kcal
A morzsához:
-
30g finomliszt109 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4 kcal
Befejezés:
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vaníliakrémhez:
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A kelt tésztához:
-
350g kenyérliszt bl801264 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g tej101 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g vaj430 kcal
A morzsához:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Befejezés:
Összesen
7157
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
A vaníliakrémhez:
-
21.9g tej12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
A kelt tésztához:
-
15.3g kenyérliszt bl8055 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
A morzsához:
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
10.9g vaj78 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Befejezés:
Összesen
312
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.5 g
Zsír
-
Összesen 305.8 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3541.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1118 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 972.3 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 246.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 1101 mg
-
Retinol - A vitamin: 2529 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1673 micro
Összesen
7157
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A vaníliakrémhez:
-
500 ml tej
-
1 db vanília
-
5 db tojássárgája
-
100 g cukor
-
30 g finomliszt
A kelt tésztához:
-
350 g kenyérliszt bl80
-
60 g cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 g friss élesztő
-
1 db tojás
-
60 g vaj
A morzsához:
-
300 g finomliszt
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Befejezés:
Elkészítés
A vaníliakrémhez:
- A krémhez a vaníliamagokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a tejhez adjuk, és felfőzzük. A tojások sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákavarjuk a lisztet.
- A fövő tejet a tojássárgájakrémhez kavarjuk. Majd visszaöntjük a lábasba, és állandóan kavargatva felfőzzük. A krémet egy szitán átsimítjuk, és hagyjuk hűlni.
A kelt tésztához:
- 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt elkeverjük 90 ml tejjel. Lefedve körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.
- Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30-45 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nem nő.
A morzsához:
- A hozzávalókat összekeverjük, és összegyúrjuk.
Befejezés:
- A kelt tésztát átgyúrjuk, körülbelül 10 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, ellapítjuk, majd körülbelül 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Megkenjük 1-2 evőkanál vaníliakrémmel, megszórjuk a morzsával, egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.
- A tepsiket egymás után betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1665
- Feltöltés dátuma: 2015. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A pihe-puha kelt tészta, a finom vaníliakrém és a ropogós morzsa, egyszerűen mennyei ez a sütemény. A morzsás tallérokat megszórhatjuk porcukorral, vagy meglocsolhatjuk cukormázzal.