r
Nosalty Logó

Morzsás vaníliakrémes tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Morzsás vaníliakrémes tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 7157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2529 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 7157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Elkészítés

A vaníliakrémhez:

  1. A krémhez a vaníliamagokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a tejhez adjuk, és felfőzzük. A tojások sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákavarjuk a lisztet.
  2. A fövő tejet a tojássárgájakrémhez kavarjuk. Majd visszaöntjük a lábasba, és állandóan kavargatva felfőzzük. A krémet egy szitán átsimítjuk, és hagyjuk hűlni.

A kelt tésztához:

  1. 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt elkeverjük 90 ml tejjel. Lefedve körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30-45 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nem nő.

A morzsához:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és összegyúrjuk.

Befejezés:

  1. A kelt tésztát átgyúrjuk, körülbelül 10 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, ellapítjuk, majd körülbelül 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Megkenjük 1-2 evőkanál vaníliakrémmel, megszórjuk a morzsával, egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.
  2. A tepsiket egymás után betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pihe-puha kelt tészta, a finom vaníliakrém és a ropogós morzsa, egyszerűen mennyei ez a sütemény. A morzsás tallérokat megszórhatjuk porcukorral, vagy meglocsolhatjuk cukormázzal.

Hozzávalók

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...