r
Nosalty Logó

Morzsás vaníliakrémes tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Morzsás vaníliakrémes tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 7157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2529 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 7157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Elkészítés

A vaníliakrémhez:

  1. A krémhez a vaníliamagokat kikaparjuk, majd a rúddal együtt a tejhez adjuk, és felfőzzük. A tojások sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákavarjuk a lisztet.
  2. A fövő tejet a tojássárgájakrémhez kavarjuk. Majd visszaöntjük a lábasba, és állandóan kavargatva felfőzzük. A krémet egy szitán átsimítjuk, és hagyjuk hűlni.

A kelt tésztához:

  1. 3 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt elkeverjük 90 ml tejjel. Lefedve körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30-45 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nem nő.

A morzsához:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és összegyúrjuk.

Befejezés:

  1. A kelt tésztát átgyúrjuk, körülbelül 10 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, ellapítjuk, majd körülbelül 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Megkenjük 1-2 evőkanál vaníliakrémmel, megszórjuk a morzsával, egy kicsit rá is nyomkodhatjuk.
  2. A tepsiket egymás után betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pihe-puha kelt tészta, a finom vaníliakrém és a ropogós morzsa, egyszerűen mennyei ez a sütemény. A morzsás tallérokat megszórhatjuk porcukorral, vagy meglocsolhatjuk cukormázzal.

Hozzávalók

A vaníliakrémhez:

A kelt tésztához:

A morzsához:

Befejezés:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...