r
Nosalty Logó

Morzsás túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Morzsás túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 5096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 637 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1763 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 5096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha kicsit száraznak tűnik egy pici tejfölt adhatunk még hozzá, ha túl ragacsos, akkor egy kis lisztet gyúrjunk még bele.
  2. A túrót villával összetörjük, majd a többi töltelékhez való alapanyagot is belekeverjük - a tojásfehérjét kivéve, azt kemény habbá verjük, és utolsóként keverjük hozzá a túróhoz, óvatos mozdulatokkal.
  3. A gyúrt tésztát a tepsihez méretezve kinyújtjuk, és a kivajazott tepsi aljába terítjük. Megszórjuk az édes morzsával (keksz, babapiskóta) vagy búzadarával (azért kell, hogy ne ázzon el a tészta). Ráöntjük, és elterítjük rajta a tölteléket.
  4. A morzsához elkeverjük a lisztet a cukorral, hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, és morzsoló mozdulatokkal elkezdjük gyúrni. Mikor kisebb "rögökbe" összeállt, kész is van, ne gyúrjuk tovább!
  5. Szép egyenletesen elosztjuk a süti tetején, és mehet az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11110
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

A töltelékhez adható még mazsola vagy aszalt meggy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két interneten talált receptből ötvöztem, ez lett az eredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...