r
Nosalty Logó

Morzsás meggyes-túrós süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Morzsás meggyes-túrós süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

857
Kalória
19.4g
Fehérje
121.3g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
65.2g
Víz
136.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
57.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 8553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1212.7 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 8553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első tésztaréteghez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral. Összemorzsoljuk a vajjal, a tojást hozzáadjuk, és omlós tésztát gyúrunk belőle. 30 percig hűtőben tároljuk.
  2. A túrókrémhez a pudingport a tejjel, 3 ek cukorral megfőzzük, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót a tojássárgával, 14 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal jól elkeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatossan a túróba keverjük.
  4. A hűtőből kivesszük a tésztát, kinyútjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. 10 percig előmelegített sütőben 200 °C -on (légkeveréses sütőben 180 °C -on) sütjük.
  5. Közben a kihűlt pudinghoz keverjük a túrókrémet.
  6. A meggyet lecsöpögtetjük. Eloszlatjuk a tésztán a meggyet, a túrókrémet rásimítjuk.
  7. A morzsás tésztához a lisztet, a vajat és a cukrot morzsává összedolgozzuk, és a krémre szórjuk egyenletessen, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük 180 °C (légkeveréses sütőben 165°C -on) hőfokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 50 perc

A sógornőm készítette ezt a finomságot. Nagyon érdekes, és finom a tetején a ropogós morzsa.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!